Лайм

Як відмити пригоріле деко від липкого жиру: швидкі лайфхаки

Актуальні поради у новорічні свята

У процесі використання кухонного приладдя на ньому часто з'являється жирний наліт. Щоб жир не накопичувався, потрібно ретельно мити посуд після кожного використання. Якщо прогавили цей момент і нагар вже утворився - не засмучуйтесь, цю проблему можна легко вирішити. Раніше ми розповідали, чим почистити каструлі та сковорідки, щоб блищали як нові, а тепер поділимося лайфхаками, як відмити пригоріле деко від липкого жиру.

Фото: Getty Images

Як почистити деко від нагару і жиру лимонною кислотою

Лимонна кислота ефективно бореться із жирним нальотом. З'єднайте 5 ложок лимонної кислоти з такою самою кількістю соди. Додайте 50 мл води та добре перемішайте. Отриману суміш нанесіть на забруднене місце. Через 4 години добре потріть деко жорсткою стороною губки і прополощіть під теплою водою.

Як відмити деко гірчичним порошком

Пригоріле деко присипте гірчичним порошком і залийте окропом. Залишіть на деякий час, а краще на ніч. Вранці брудну воду злийте та промийте під краном. Потім обробіть за допомогою миючого засобу для посуду і добре прополощіть.

Читайте також: Як почистити пригоріле деко за допомогою двох копійчаних засобів.

Фото: Getty Images

Чистка емальованого дека розпушувачем для тіста

Приберіть з дна деко залишки їжі та жиру, прополощіть під краном і витріть насухо. Насипте розпушувач і злегка збризкайте водою. Залишіть на одну годину. Після чого візьміть кухонну губку та обережно протріть поверхню. Змийте теплою водою.

Як почистити жирне деко сіллю

На дно насипте сіль і розподіліть по всій поверхні. Поставте деко в розігріту до 100 градусів духовку і залиште там на 40 хвилин. За цей час сіль має стати коричневого кольору. Дістаньте деко і дайте йому охолонути. Після чого приберіть сіль і промийте під проточною водою.

Новини партнерів

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля