Лайм

Двічі був на "нулі": на фронті загинув український режисер Віктор Онисько

У чоловіка залишилися дружина та маленька дочка

У боях за Україну загинув режисер монтажу Віктор Онисько. Він двічі був на передовій - у Херсонській та Донецькій областях.

Трагічну звістку повідомила дружина Віктора, культурна менеджерка та кураторка кінопрограм, Ольга Бірзул. "Моє серце назавжди залишиться у страшному 2022-му. Бо у ньому лишився ти. Мій герой. Моя любов. Моє все. Не знаю, як далі жити і дихати без тебе. Не знаю, чи зможу коли-небудь знову мріяти…. Ти мусив монтувати кіно, але натомість "монтував" військову реальність у якості ротного. Два рази на нулі — Херсонщина і Донбас. Без жодної можливості на побачення. Ти дуже втомився, але беріг своїх побратимів", - зазначила жінка у Facebook.

Фото: facebook.com/olga.birzul

У чоловіка залишилася маленька донька Захарія, яка заспокоювала маму після звістки про смерть батька. "І коли я добу захлиналась у потязі від сліз, вона гладила мене по голові і казала, що тато боровся за нашу свободу, ми ніколи про це не забудемо, тато завжди буде в наших думках. Наша з тобою маленька доросла", - також написала дружина загиблого героя.

Читайте також: На фронті загинув український режисер Олег Бобало: він захищав Бахмут від окупантів.

Фото: facebook.com/olga.birzul

"В це неможливо повірити. Людина з великим серцем, силою духу, загостреним почуттям справедливомті та несамовитою правдою в кожному слові, погляді, вчинку", - написав сценарист та режисер Дмитро Сухоліткий-Собчук.

Віктор Онисько працював над серіалами "Кава з кардамоном", "Сашка", "До побачення, хлопчики", "Метелики", 2013 рік, "Особисте життя слідчого Савельєва" і "Мертвий. Живий. Небезпечний".

Також він брав участь у створенні стрічок "Рози. Фільм-Кабаре", "Захар Беркут", "Італійський щоденник Ольги", "Віддана", "Поліна і таємниця кіностудії", "Холодна кров", "Ленінопад", "Сторожова застава", "Незламна", "Карасі", "Позаземний", "Рік Золотої Рибки" та "Презумпція вини".

  • 19 грудня на фронті загинув Сергій Шкварченко – соліст національного академічного ансамблю танцю ім. П. Вірського та Заслужений артист України.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину

Шанси України на перемогу в "Євробаченні-2024" знову підвищилися: новий прогноз букмекерів

Прогнози букмекерів щодо переможця Євробачення-2024 - аlyona аlyona і Jerry Heil опинилися на третьому місці з ймовірністю 13% - таблиця