Лайм

Топ-8 домашніх засобів, які допоможуть швидко видалити плями від дезодоранту на одязі

Візьміть собі на замітку

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з різними забрудненнями в побуті, з якими допомагають впоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як прибрати плями від поту на світлому одязі, візьміть собі на замітку лайфхаки для прання, за допомогою яких можна швидко видалити плями від дезодоранту. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.

Фото: pinterest.com

За допомогою яких народних засобів можна позбутися плям від дезодоранту?

Господарське мило

Господарське мило добре справляється зі свіжими забрудненнями. Беремо шматок мила і тремо його на великій тертці, потім розчиняємо отриману стружку в мисці з теплою водою. Опускаємо туди річ і додатково тремо плями милом, залишаємо на декілька годин, а потім перемо.

Засіб для миття посуду з гліцерином

Рідкий засіб для миття посуду – універсальна річ, яка допоможе вивести плями як із темних речей, так і зі світлих та різнокольорових. Товстим шаром наносимо засіб на плями та втираємо вологою губкою. Залишаємо на 30-60 хвилин, а потім перемо річ вручну.

Аспірин

Ацетилсаліцилова кислота теж добре справляється із забрудненнями. Підходить для одягу зі світлої, темної та різнокольорової тканини. 2 таблетки аспірину подрібнюємо та розчиняємо в 0,5 склянки холодної води. Наносимо отриманий розчин на плями, тремо зубною щіткою і залишаємо на 2-3 години. Прополіскуємо і перемо річ вручну або в пральній машині.

Аміак

Це дуже потужний засіб, який впорається навіть із застарілими плямами. Але використовувати його можна лише за гострої необхідності – річ у тому, що аміак може деформувати тканину. Перед тим, як розпочати процедуру, слід одягнути рукавички.

Змішуємо аміак та воду в пропорції 1:1. Змочуємо в розчині губку та протираємо плями. Залишаємо на декілька хвилин, полощемо і перемо вручну або в пральній машині.

Читайте також: Як відіпрати фарбу з одягу: топ-5 засобів, які найкраще впораються з плямами.

Оцет

Оцтова кислота допоможе позбутися як білих, так і жовтих плям на темному і різнобарвному одязі. Змочуємо ватний диск оцтом і протираємо забруднені ділянки. Дуже важливо, щоб тканина добре просочилася кислотою. Залишаємо на кілька годин, а якщо плями старі, то на всю ніч. Потім перемо як завжди в пральній машині.

Горілка

Горілку можна замінити медичним спиртом, розбавленим із водою у співвідношенні 1:1. Рясно змочуємо ватний диск горілкою і наносимо на плями. Результат буде помітний вже за 2-5 хвилин. Якщо забруднення серйозне, залишаємо річ ще на 30-60 хвилин. Після цього прополіскуємо і перемо в пральній машині.

Сіль

Втираємо кухонну сіль в плями від дезодоранту – засіб можна використовувати як для світлих, так і для темних та різнокольорових речей. Залишаємо сіль на тканині на 10-15 хвилин, потім струшуємо щіткою і перемо як завжди.

Сіль можна посилити господарським милом. Розчиняємо його у теплій воді та замочуємо річ на 10 хвилин. Розводимо сіль у 1 склянці холодної води, змочуємо розчином губку і добре протираємо забруднені ділянки.

Капрон

На чорній тканині білі сліди від дезодоранту потрібно видаляти якнайшвидше, щоб вони не в'їлися. Потрібно взяти шматочок капронової панчохи або шкарпетки необхідно потерти ним із зусиллям, щоб позбутися забруднення.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі