Лайм

Як вивести пляму перекисом водню: лайфхак, який варто знати кожному

Це недорогий та перевірений часом засіб

У теплу пору року багато хто з нас часто стикається з різними плямами на одязі. І якщо ви вже знаєте, як видалити плями від дезодоранту на темному одязі, відпрати плями від трави або фарби, радимо також взяти на замітку кілька простих лайфхаків з перекисом водню. theLime вирішив розповісти про те, як використовувати його замість підсилювача порошку і засобу для виведення плям.

Якщо під рукою немає дорогого засобу, з плямами допоможе впоратися 3% розчин перекису водню. Він має відбілюючі властивості, прибирає жирові сліди та плями крові, знебарвлює чай і каву, відбитки від вина та соку.

Фото: pinterest.com

Як вивести жирну пляму перекисом водню?

Змішуємо 1 ч. л. перекису водню та півсклянки води, змочуємо в цьому розчині ватний диск і протираємо пляму. Потім ретельно промиваємо холодною водою. Цей спосіб підходить тільки для білих виробів.

Ще один варіант наносимо на пляму суміш із скипидару і нашатирного спирту, чекаємо 15-25 хвилин, змиваємо і просочуємо перекисом, щоб прибрати залишкову жовтизну.

Як відпрати плями від крові за допомогою перекису?

На світлу бавовняну або лляну тканину наносимо нерозбавлений перекис, проходимося ватним диском, якщо пляма не зникла, повторюємо процедуру.

Ще один варіант розводимо 2 ст. л. перекису водню в склянці холодної води і цей розчин наносимо на пляму. Залишаємо на півгодини-годину, потім натираємо місце забруднення господарським милом і перемо як завжди.

Посилити дію перекису допоможе харчова сода. Спочатку речі замочуємо з перекисом водню, потім додаємо соду – на 5 л води потрібно 4-5 ст. л. порошку. Залишаємо на кілька годин, а потім перемо вручну або у пральній машині.

Щоб випрати кольорові речі, наносимо кашку з соди, залишаємо на 10-15 хвилин, а згодом капаємо перекис і через 1-2 хвилини змиваємо водою.

Як вивести плями від поту та дезодоранту за допомогою перекису?

Змішуємо лимонний сік (якщо його немає, то лимонну кислоту в порошку) і 3-відсотковий розчин перекису водню в пропорції 2 до 1. Отриману суміш наносимо на плями від поту та дезодоранту, змиваємо через 10 хвилин і перемо річ як завжди – вручну або в машинці.

Як випрати плями від вина перекисом?

Для приготування розчину необхідно взяти по 1 ст. л. нашатирного спирту та перекису водню, а також склянку води. Наносимо розчин на пляму, змиваємо через півгодини під проточною водою.

Як вивести плями від соку та ягід за допомогою перекису?

Позбутися слідів обліпихи, полуниці, ожини, малини теж допоможе перекис водню, який відмінно нейтралізує пігменти. Наносимо її в чистому вигляді, якщо тканина світла, або ж розчиняємо у воді якщо є кольоровий візерунок.

Відіпрати журавлинний, обліпиховий та персиковий сік із білої бавовняної тканини можна, якщо прокип'ятити її у воді з перекисом водню.

Щоб позбутися слідів мандарину, полуниці, ожини та чорноплідної горобини з'єднуємо 2 ч. л. перекису водню, 1 ч. л. гелю для посуду та 0,5 відбілювача. Обробляємо пляму та змиваємо розчин через 25 хвилин. Потім перемо в машинці або вручну.

Як позбутися застарілих плям за допомогою перекису?

Зі старими плямами на шовку або шерсті допоможе впоратися суміш із прального порошку (20 г), перекису (2 ч. л.) та солі (60 г). Інгредієнти розводимо в 5 л теплої води, перемо вручну одяг і ретельно прополіскуємо.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати