Лайм

Експерт розповіла, як часто потрібно прати наволочки і в яких випадках це необхідно

Ці прості правила має знати кожна господиня

Кожна досвідчена господиня знає, що брудна постільна білизна, ковдри та пледи – потенційне джерело шкірних захворювань, алергій та навіть астми. І якщо ви вже знаєте, як освіжити пожовклу або подушку, що неприємно пахне, і з якої тканини краще купувати постільну білизну, візьміть собі на замітку прості правила, як часто необхідно прати наволочки. theLime докладніше розповідає про це.

Фото: pixabay.com

Для здоров'я шкіри та довговічності постільної білизни потрібно прати наволочки хоча б один раз на тиждень. Про це у коментарі виданню marthastewart.com розповіла експерт із прибирання Clorox Мері Гальярді.

Справа в тому, що наволочки для подушок стають брудними швидше, ніж інша постільна білизна. Вони щоночі протягом близько 8 годин стикаються зі шкірою і головою, а також вбирають ті засоби, нерідко на основі олій, які ми наносимо на обличчя і волосся.

На думку Гальярді, наволочки потрібно прати щонайменше раз на тиждень.

"Деякі люди можуть захотіти частіше прати наволочки, на яких вони сплять, якщо вони потіють під час сну, у них жирне волосся або шкіра або вони лягають спати з макіяжем", зазначила експерт.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Найпоширеніші помилки під час прання, через які ламаються пральні машини.

Також вона зазначила, що тканина, з якої виготовлена наволочка, не повинна впливати на графік прання, оскільки більшість тканин вимагають однакового щотижневого догляду: атласні потрібно очищати так само часто, як бавовняні або фланелеві. Будь-яку наволочку потрібно регулярно прати, щоб бруд, шкірне сало, піт і макіяж не накопичувалися. В іншому випадку їх буде складніше позбутися.

Також експерт нагадала, що слід використовувати правильний цикл прання та миючий засіб. Деякі перуть їх у холодній воді та не використовують відбілювач разом із миючим засобом.

"Наволочки потрібно чистити дуже ретельно, тому використання гарячої води, інтенсивного циклу, хорошого миючого засобу з ферментами та відповідного відбілювача для тканини та кольору матиме величезне значення", зазначила Гальярді.

У той же час декоративні наволочки для подушок, які не використовуються для сну, можна прати рідше. Як правило, це краще робити разом із ковдрою такого ж відтінку, щоб вони зберегли свій колір.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ

Актор Юрій Феліпенко поділився думками про службу у ЗСУ та показав фото з побратимами

Юрій Феліпенко служить у ЗСУ - актор розповів про своє ставлення до служби та закликав українців допомагати і не забувати про війну