Лайм

Найбільш поширені помилки під час прання, через які ламаються пральні машини

Перевірте себе

Сучасне життя складно уявити без пральної машини, адже це та річ у будинку, якою ми користуємося чи не щодня, особливо якщо у сім'ї є маленькі діти. Однак навіть у найдосвідченіших господинь згодом у пральній машині може з'явитися неприємний запах плісняви або накип, який потрібно вчасно усунути. theLime вирішив також розповісти, яких поширених помилок під час прання слід уникати, щоб машинка довше прослужила.

Чому найчастіше ламається пральна машина?

1. Перевантаження та недозавантаження

Справа в тому, що барабани пральних машин мають обмеження за вагою, і занадто часте їх перевантаження може призвести до пошкодження двигуна, що в свою чергу призведе до дорогого ремонту. Тому перед пранням бажано переглянути інструкцію, де буде вказано максимально допустиму вагу білизни.

Більше того, велика кількість речей не зможе вільно переміщатися всередині, а також просочитися водою та пральним порошком.

"Таким чином, не тільки ваш одяг не очищується належним чином, але й додаткове навантаження на машину може призвести до зміщення барабана, що обертається", зазначили фахівці з сантехніки компанії Harvey Water Softeners в коментарі Express.co.

Те саме стосується і недозавантаження пральної машини. Хоча це, швидше за все, не призведе до поломки, одяг битиметься за раму, викликаючи вібрації та сильніший шум.

Оптимальний варіант: барабан повинен бути заповнений лише на три чверті, а для деяких старих моделей може знадобитися і менше.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Топ-5 помилок під час прання, через які гелеві капсули не розчиняються у машинці.

2. Використання занадто великої кількості мийного засобу

Використання занадто великої кількості порошку або рідкого мийного засобу також позначається на роботі пральної машини це змушує насос і двигун працювати з великим зусиллям, щоб видалити надлишки піни, а це, на думку експертів, означає, що можливі збої в роботі. Ця піна також може блокувати дренажну систему, перешкоджаючи здатності машини відкачувати воду, залишаючи більше піни.

Більш того, надлишки порошку можуть залишити плями на одязі і навіть суттєво зіпсувати його.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Що робити, якщо одяг після прання пахне потoм: можливі причини та способи їх вирішення.

3. Залишені в кишенях ключі, скріпки, монети

Досвідчені господині знають, що перед пранням потрібно обов'язково перевірити усі кишені. Особливо це стосується маленьких, гострих та металевих предметів, які можуть не тільки пошкодити решту речей, а й призвести до серйозної поломки.

"Вилучити всі предмети, особливо монети або інші металеві предмети, які можуть обертатися, сильно вдаряючи по барабану і скляним дверцятам", зазначили в Harvey Water Softeners.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Без хлорки та хімії: простий засіб проти бруду та бактерій у пральній машині.

4. Жорстка вода

Жорстка вода призводить до утворення вапняного нальоту, а його накопичення знижує продуктивність пральної машини, оскільки вона спочатку має нагріти вапняний наліт, перш ніж зможе ефективно нагрівати воду. Це викликає проблеми з нагрівальним елементом машини, і з часом вапняний наліт може повністю зупинити її роботу. Тому необхідно періодично очищати елементи машини від нього.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також