Лайм

Як зробити натуральний освіжувач для унітазу, який впорається з брудом та запахом

Засіб для чищення можна зробити в домашніх умовах

Санвузол зазвичай займає невелику площу в квартирі, але прибирання цієї кімнати забирає багато часу та сил. Прискорити цей процес та полегшити процедуру допоможуть народні засоби, які легко зробити в домашніх умовах. Раніше ми розповідали, як позбутися нальоту та каменю в унітазі, а тепер поділимося рецептом приготування натурального освіжувача, який впорається з брудом та неприємним запахом.

Фото: Getty Images

Для приготування натурального освіжувача вам знадобиться прості інгредієнти, які знайдуться у кожному будинку. Ароматичний засіб можна зробити у вигляді бомбочок, яке легко опускати в унітаз. Вам знадобиться:

  • сода (1/2 склянки)
  • лимонна кислота (1/2 склянки);
  • кукурудзяний крохмаль (1/2 склянки);
  • будь-яка ефірна олія (25 крапель);
  • гумова форма (1 шт.);
  • вода.

Як зробити:

Візьміть миску і змішайте всі сухі інгредієнти для бомбочки: соду, лимонну кислоту та крохмаль. Ретельно перемішайте, щоб усі компоненти з'єдналися між собою. Далі додайте ефірну олію. Її можете використовувати з будь-яким ароматом, який вам подобається.

Читайте також: Швидкий та простий лайфхак для видалення стійких плям вапняного нальоту в унітазі.

Потім налийте трохи води та одразу перемішайте. Рідину потрібно додавати доти доки суміш не стане густою та однорідною.

Далі цю суміш перекладіть у заздалегідь підготовлені силіконові форми. Залишіть приблизно на 12 годин, щоб вона підсохла. Отримані бомбочки кидайте в унітаз, коли потрібно очистити від нальоту і прибрати запах. Вони діють так само, як і бомбочки для ванни, при зіткненні з водою починають шипіти.

Використовуючи цей натуральний освіжувач для унітазу ви назавжди забудете про неприємний запах у санвузлі та йоржик. Зберігати бомбочки слід у відкритому місці та подалі від дітей.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil