Лайм

Швидкий та простий лайфхак, щоб видалити стійкі плями вапняного нальоту в унітазі

Спробуйте популярний метод

Як би ретельно ми не стежили за гігієною у ванній кімнаті, вапняний наліт неминуче відкладається на сантехніці. Раніше ми розповідали, як відмити іржаву ванну до блиску, а тепер поділимося простим лайфхаком, як позбутися стійких плям в унітазі.

Напевно, кожен чув про спосіб чищення унітазу кока-колою - цей метод, який може здатися дивним, рекомендують в Інтернеті та експерти з прибирання. Справа в тому, що у складі цього продукту міститься фосфорна кислота, яка допомагає розщеплювати вапняний наліт.

Читайте також: Як позбутися іржі за допомогою Кока-коли: 4 простих лайфхаки.

Фото: Getty Images

Зазвичай засоби для видалення накипу містять кислотні речовини, оскільки кислота добре розчиняє тверді відкладення на сантехніці. Тому і кола може бути ефективним засобом, яка розщеплює наліт.

Кока-кола працює аналогічно до інших кислот, включаючи білий оцет або лимонну кислоту, що міститься в лимонному соку. Однак вона не містить жодних речовин, що вбивають бактерії. Тому після використання цього способу вам доведеться добре почистити унітаз. Ба більше, цукор, який міститься у газованому напої, може залишити на поверхні липкі сліди.

Читайте також: Топ-3 лайфхаки, які допоможуть позбавитися від нальоту та каменю в унітазі.

Як почистити унітаз Кока-колою

Налийте напій в унітаз та залиште на кілька хвилин. Надягніть рукавички і добре потріть щіткою для унітазу. Ви помітите, як вапняний наліт розчинятиметься і плями почнуть зникати на очах.

Потім почистіть сантехніку як завжди, використовуючи спеціальний засіб для чищення, щоб переконатися, що на унітазі не залишилося мікробів та бактерій.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля