Лайм

Українська народна пісня - велика сила: Дорофєєва чуттєво переспівала "Цвіте терен"

Співачка приєдналася до важливого проекту

1 березня вийшов альбом "ДНК" (Душа. Нація. Культура), в якому сучасні українські артисти співають улюблені народні пісні. До проекту з піснею "Цвіте терен" приєдналася й Надя Дорофєєва.

"Зараз українська народна пісня це не просто модний тренд (що круто). Це велика сила, яка пробуджує в нас наше коріння, - прокоментувала співачка в Instagram. - Дуже дякую, що запросили мене в цей важливий проект".

Фото: instagram.com/nadyadorofeeva

У коментарях підписники діляться захопленими емоціями від прослуховування: "Зараз послухала і це нереально, твій голос до мурах", Це топчик", "Послухала, мурахи", "Дуже вчасно! Я саме сьогодні шукав українські народні!", "Яка крута ініціатива".

Надя Дорофєєва - "Цвіте терен"

Окрім Дорофєєвої у музичному проекті також взяли участь MONATIK ("Підманула підвела"), Тіна Кароль ("Чом ти не прийшов?"), Злата Огнєвіч ("Ой, я знаю, що гріх маю"), Ірина Білик та Діма Коляденко ("Ой, на горі два дубки"), Юрій Горбунов та Леся Нікітюк ("Горіла сосна"), Наталія Могилевська ("Ой, чий то кінь стоїть?"), Оля Полякова ("Ой, у вишневому саду") та інші артисти з українськими народними піснями

Читайте також: Сильно і до мурах: українські зірки заспівали разом "Ой у лузі червона калина".

"Кожний трек альбому - присвята та подяка мужнім воїнам ЗСУ, кожному, хто на своїх плечах тримає нашу країну, та ціною власного життя захищає право України зайняти достойне місце у світі та світовій культурі. Ми обрали незвичне поєднання української народної пісні із популярним звучанням джазу та соул, що на нашу думку свідчить про вміння вписуватися в світовий контекст, зберігаючи повагу до національної ідентичності", - розповіли автори проекту.

Послухати альбом "ДНК" можна на всіх стрімінгових платформах: YouTube, Spotify, Apple Music, Deezer, Amazon Music, Tidal. Кошти від прослуховувань передадуть United24 – платформі для допомоги Україні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації