Лайм

Жадан зустрівся з культовим американським режисером і порівняв Залужного з Джонні Деппом: фото

Український поет розповів про зустріч із Джимом Джармушем

Український письменник та волонтер Сергій Жадан перебуває у двотижневому творчому турі Сполученими Штатами Америки. В одному з американських міст поет зустрівся із культовим режисером Джимом Джармушем.

Фотографію зі світовою знаменитістю Жадан виклав на своїй сторінці у Facebook і написав: "Зустрілися з Джимом Джармушем. Поговорили про Джонні Деппа і генерала Залужного. Дійшли висновку, що генерал Залужний крутіший".

Фото: facebook.com/serhiy.zhadan

Сергій Жадан вирушив до США аби зібрати кошти на підтримку оборонних сил України. Окрім виступів та поетичних вечорів, Жадан влаштовує благодійні аукціони. На одному з таких у Нью-Йорку письменник продав бойові прапори добровольчого формування "Хартія" з підписами бійців та свої книги з підписами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

"Вчора в НЙ назбирали велику суму, щонайменше на кілька автівок. Спасибі всім, хто приходить і підтримує. Працюємо далі", - написав Жадан на своїй сторінці 5 березня.

Читайте також: Впало зовсім близько: Сергій Жадан потрапив під ворожий обстріл.

Сергій також готується до прем'єри мюзиклу "Радіо 477" у театрі La MaMa, до сучасної версії якої він написав поезію. 1929 року цей спектакль у Харкові поставив театр Леся Курбаса "Березіль".

Фото: facebook.com/serhiy.zhadan

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита