Лайм

Як зробити генеральне прибирання на кухні без "хімії": 5 дієвих лайфхаків

Спробуйте їх на дозвіллі

У кожного з нас є свої перевірені часом лайфхаки, які допомагають боротися з різними забрудненнями у побуті швидше та ефективніше. І якщо ви знаєте, як відмити каламутні склянки, щоб вони знову виблискували як нові, або як позбутися липкого жиру на кухні, візьміть собі на замітку, як зробити генеральне прибирання без "хімії". theLime докладніше розповідає, як використовувати народні засоби.

Фото: pinterest.com

Чим можна почистити плиту?

Розпорошуємо по поверхні плити трохи води та насипаємо зверху харчову соду. Залишаємо в такому вигляді приблизно на 1 годину, потім видаляємо за допомогою ганчірки або губки розм'якшені залишки засохлого жиру. Цей лайфхак знали і часто використували ще наші бабусі та прабабусі.

Як відмити жирний посуд?

Беремо сухий гірчичний порошок (3 ст. л.) і харчову соду (1 ст. л.), змішуємо і отримуємо засіб, за допомогою якого можна відмити навіть дуже жирний і брудний посуд.

Чим відполірувати меблі?

Щоб зробити генеральне прибирання, також потрібно подбати, щоб меблі блищали, як нові. Наливаємо в ємність 200 г оцту та додаємо 1 ч. л. оливкової олії отримаємо домашній поліроль. Змочуємо в рідині ганчірку та протираємо всі дерев'яні поверхні, які потрібно відполірувати. Рідину, що залишилася, щільно закриваємо кришкою і залишаємо до наступного прибирання.

Читайте також: Як швидко відмити брудну плитку на кухні та у ванній кімнаті: робочі методи.

Як позбутися жиру на дерев'яній поверхні?

Якщо потрібно відмити дерев'яну поверхню – обробну дошку чи хлібницю – знадобиться крупнозерниста сіль. Висипаємо трохи солі на вологу ганчірку і протираємо поверхню, щоб позбутися жиру.

Чим помити вікна, щоб вони виблискували чистотою?

Щоб очистити вікна, додаємо у воду трохи столового оцту та акуратно миємо їх. Потім потрібно протерти скло старою газетою – такий блиск вам не забезпечить жодний хімікат.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024