Лайм

Топ-10 лайфхаків для боротьби з пилом, які зроблять прибирання легким

Беріть собі на замітку

Кожна господиня в арсеналі має не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна швидше впоратися з побутовими завданнями. І якщо ви вже знаєте, як відмити духовку лимоном або як вивести стару пляму на куртці, щоб не пошкодити тканину та її колір, візьміть собі на замітку прості лайфхаки для боротьби з пилом. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.

Фото: pinterest.com

1. Ганчірка з мікрофібри

Якщо у вас вдома ще немає ганчірки з мікрофібри, слід негайно виправити це. Така річ здатна творити дива: вона не тільки чудово збирає пил з поверхонь, але й не випускає дрібні часточки знову в повітря приміщення. З її допомогою можна витерти пил з будь-яких поверхонь – починаючи від підлоги та закінчуючи стелею. Закріплювати її на швабру зручно резинкою, якщо немає спеціальних фіксаторів.

2. Поліроль

Не можна наносити поліроль, віск чи пасту безпосередньо на меблі чи інші дерев'яні поверхні – для цього потрібно використовувати ганчірку. Справа в тому, що на дереві з'являється плівка, яка притягує пил ще більше.

3. Дитячі вологі серветки

Щоб позбутися пилу, крихт і плям на клавіатурі ноутбука або комп'ютера, потрібно протерти поверхню вологими дитячими серветками. Головне – не забути заздалегідь вимкнути гаджет.

4. Непотрібна шкарпетка

Надягаємо чисту непотрібну шкарпетку на руку і очищаємо, наприклад, жалюзі від пилу. А якщо одягти її на швабру – можна позбутися пилу під ліжком та меблями.

5. Кондиціонер для прання

Щоб позбутися пилу на різних поверхнях і зробити так, щоб він довше не накопичувався, робимо спеціальний розчин. Для цього беремо кондиціонер для прання та воду у пропорції 1:4. Переливаємо в пульверизатор, розпорошуємо по поверхні, а потім витираємо сухою чистою ганчіркою пил, коли це потрібно. Таким чином можна протирати все, включаючи скляні столи та душові кабіни.

Читайте також: Як позбутися пилу у квартирі: простий лайфхак, який знають не всі.

6. Рівень вологості

Щоб пил у будинку накопичувався у менших кількостях, необхідно підтримувати баланс вологості на рівні 40-50%. Можна придбати спеціальний вимірювальний прилад та зволожувач повітря, які у цьому допоможуть.

7. Кімнатні рослини

Домашні рослини – це своєрідний фільтр повітря та легкі будинки, які навіть позбавляють його від частини пилу. Необхідно регулярно обполіскувати всі горщики із квітами проточною водою.

8. Алкоголь для лампочок

Пил на лампах розжарювання добре видаляється за допомогою алкоголю. Змочуємо ганчірку і протираємо нею поверхню, потім чекаємо, поки вона висохне. Після цього пил буде накопичуватися менше.

9. Відсутність сувенірів та дрібничок

Щоб пил накопичувався не так швидко, а його прибирання займало менше часу, краще позбутися більшої частини фігурок, статуеток та дрібничок, які є в будинку. Чим їх менше, тим чистіше приміщення. А якщо в будинку є колекції посуду, то тримати їх краще за скляними дверцятами у вітрині.

10. Фіранки

Справа в тому, що на фіранках накопичується велика кількість пилу. Особливо якщо вони пошиті із синтетичної тканини. Їх потрібно не тільки раз на рік здавати в хімчистку, а й раз на два тижні пилососити чистою насадкою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували