Лайм

Йде евакуація: Світлана Тарабарова розповіла про ситуацію в рідному Херсоні після теракту на ГЕС

Співачка та інші зірки відреагували на трагедію

Вранці 6 червня країна-терористка Росія підірвала Каховську ГЕС, спричинивши, за прогнозами, найбільшу технологічну катастрофу в Європі за останнє десятиліття. Підрив росіянами дамби водосховища спровокував затоплення багатьох населених пунктів та загрожує навіть Херсону. Про ситуацію у місті розповіла співачка Світлана Тарабарова.

На особистій сторінці в Instagram знаменита уродженка Херсона опублікувала видеозвернення до рідного міста, наголосивши, що окупанти знову намагаються його знищити. А також повідомила, що зараз йде евакуація з мікрорайону Корабел (Острів), в якому вона народилася та виросла.

Фото: instagram.com/gorbunovyuriy/instagram.com/tarabarova

"Мій Херсон... Ти одним із перших потрапив в окупацію і на своїй шкурі пізнав жахи руського міра. Коли тебе звільнили я плакала від щастя, як плакали сотні тисячі українців. Я плакала після кожного підступного обстрілу... Тепер тебе намагаються знищити підірвавши Каховську ГЕС. Зараз йде евакуація з мого рідного Острову", - сказала співачка.

Читайте також: Моє дитинство, мій Херсон: Світлана Тарабарова прокоментувала обстріл росіянами її рідної школи.

Тарабарова закликала містян не піддаватися паніці та евакуюватися, адже безпека понад усе.

"Ми скоро повернемося і все відбудуємо, - наголосила зірка. - А від Херсона вони можуть отримати лише першу частину слова! Тому що Херсон – це насамперед люди! Незламні люди".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Світлана Тарабарова (@tarabarova)

На теракт на Каховській ГЕС відреагували також й інші українські знаменитості, зокрема Макс Барських - уродженець Херсона.

"Черговий акт терористичних дій росії проти людства. З підривом Каховської ГЕС ця недокраїна ще раз демонструє свою ненависть до світу, спричинивши одну з найбільших техногенних катастроф за останній час. Тисячі людей змушені евакуюватись, величезні території затоплень, загроза життю тварин… Невже ці покидьки не розуміють, що в їхній країні також багато дамб, мостів, АЕС… За кожне скоєне зло на нашій землі ви будете відповідати!", - висловився співак.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Max Barskih | Макс Барських (@max_barskih)

Андрій Бєдняков закликав мешканців Херсонщини під час евакуації забирати із собою тварин. "Рятуйте сусідських собак, котів та інших. Знімайте з ціпків. Не дамо їм загинути. Давайте відрізнятися від тих "тварин", які все це зробили", - закликав телеведучий.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Andrii Biedniakov (@biedniakov)

"Немає слів, щоб описати скільки болю та горя ці принесли нашим людям та нашій землі. Господь все бачить – карма буде!", - відреагувала MamaRika.

Читайте також: Затоплення може триматися понад тиждень: у Херсоні розповіли, чого чекати мешканцям міста.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від MamaRika (@mamarika_official)

"Черговий воєнний злочин окупантів! Екологічна і техногенна катастрофа! Вже офіційно заявлено! росіяни підірвали машинну залу Каховської ГЕС Затоплені села, порушення еко-системи цілого регіону, небезпека катастрофи на Запорізькій АЕС, яка охолоджує стержні водами Дніпра! Каховська ГЕС не підлягає відновленню! Справжній екоцид 21 століття!", - написав Юрій Горбунов.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Продюсер.Телеведучий 1+1 (@gorbunovyuriy)


"Є ранки, коли навіть ракетні атаки здаються чимось буденним і не суттєвим… Жахлива катастрофа всесвітнього масштабу… Цих … здатні зупинити та знищити тільки українці! І ми зробимо це разом - обʼєднавшись і допомагаючи одне одному!", - написав Григорій Решетник, зазначивши, що зараз найголовніше - рятувати людей і тварин.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Григорій Решетник RG (@grisha_reshetnik)


Злата Огнєвіч написала, що підрив Каховської ГЕС – це черговий воєнний злочин, який прирівнюється до вибуху атомної бомби або АЕС. "Я вірю, що зло буде покарано. Просто, його дуже багато і потрібен час. Час розплати прийде", - впевнена співачка.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від ZLATA OGNEVICH (@zlata.ognevich)


Раніше повідомляли, що внаслідок теракту на Каховській ГЕС у воду потрапило 150 тонн мастила: в ОП попередили про ризики.

Ще новини на тему:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil