Лайм

Псує покриття екрану: чим не можна протирати телефон від бруду і відбитків

Запам'ятайте прості правила

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з різними забрудненнями побутової техніки, а особливо якщо це екран смартфона, на поверхні якого можуть бути до 17 тисяч бактеріальних частинок. І якщо ви знаєте, як часто потрібно протирати мобільний телефон, візьміть собі на замітку, чим це можна робити, а чим, навпаки, не можна. theLime вирішив докладніше розповісти прості правила.

Читайте також: Як почистити засмічений динамік телефону: найпростіші способи.

Фото: pixabay.com

Чим не можна протирати телефон від бруду та відбитків?

Оцет

Багато господинь звикли до того, що оцет справляється з будь-якими забрудненнями в побуті, проте слід пам'ятати, що оцет це насамперед кислота, яка може пошкодити крихке покриття дисплея.

Спирт

Спирт перший засіб, який необхідно викреслити зі списку засобів догляду за смартфоном. Незважаючи на те, що він добре прибирає бруд, сліди відбитків та дезінфікує поверхню телефону, водночас спирт руйнує олеофобне покриття дисплея, роблячи його більш чутливим до подряпин та забруднення. Це стосується чистого спирту і всіх спиртовмісних засобів: вологих серветок, антисептиків, дезінфікуючих розчинів.

Перекис водню

Як і спирт, перекис водню здатний поступово стирати олеофобне покриття. Після такого чищення екран буде збирати ще більше слідів, пилу та плям, а значить, протирати його доведеться частіше.

Паперові серветки та рушники

Занадто щільний папір залишає на екрані подряпини, а м'який – частинки волокон. Та й результат такої чистки виявиться безрезультатним, особливо у випадку із сильно засмальцьованим пристроєм.

Джинси

Багато хто з нас часто витирає екран смартфона одягом. І, як правило, це піджак, светр чи джинси. Таким способом можна позбутися від забруднень, але в той же час подряпати екран грубою тканиною, що викликає мікротріщини екрану.

Склоочисник та побутова хімія

Ці засоби призначені для скляних поверхонь, але не для надтонкого та чутливого дисплея. Агресивні речовини, що містяться в них, шкодять екрану, поступово роз'їдаючи його поверхню в прямому сенсі.

Читайте також: Топ-10 ефективних методів, які допоможуть вибілити силіконовий чохол для телефону.

Чим можна протирати екран телефону?

Дистильована вода

Серветка, трохи змочена в очищеній від мінеральних солей воді, освіжить гаджет і безпечно змиє забруднення.

Ганчірки з мікрофібри

Ці міні-хусточки часто йдуть у комплекті з окулярами та дрібною електронікою. Тканина з мікрофібри поглинає вологу та знежирює поверхню.

Вологі серветки та спреї для електроніки

Ними можна витирати монітори, планшети, екрани телевізорів, ноутбуків та смартфонів. Вони легко справляються з плямами, що в'їлися, не залишають розводів і абсолютно безпечні для дисплеїв. При використанні спрею наносити його слід на ганчірку, а не на екран телефону.

Ватні палички

Після протирання екрана змочуємо в тому ж розчині ватні палички і проходимося по краях, прибираючи дрібне сміття і порошини, що забилися в щілини.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Що робити, якщо телефон упав у воду: 6 обов'язкових кроків для порятунку пристрою.
  2. Як швидко дізнатись свій номер телефону: проста комбінація, яку знають не всі.
  3. Коли ставити телефон на зарядку, щоб батарея прослужила довше: 5 важливих правил.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита