Лайм

Стилістка Олени Зеленської розповіла, як змінився гардероб першої леді під час війни

Чому дружина президента частіше обирає костюми

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну Володимир Зеленський як головнокомандувач країни змінив ділові костюми на футболки та фліски кольору хакі. Змінилися образи й першої леді, щоправда, не так радикально. Стилістка Олени Зеленської розповіла, як оновився гардероб дружини президента під час війни.

Читайте також: Володимир та Олена Зеленські одягли вишиванки з тризубами у День Незалежності-2023: фото.

Останні майже два роки за образи Олени Зеленської відповідає Наталія Каменська, засновниця бренду Gunia Project. Коли дизайнерка прийшла в команду першої леді, то хотіла працювати з формами, конструкціями, кольором, робити цікаві варіації класичного стилю. Але війна змінила її плани, і від яскравих кольорів та сміливих експериментів довелося відмовитися, розповіла стилістка в інтерв'ю журналу ELLE.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Тому ми обрали лаконічний стиль: зі стриманим кроєм і кольоровою палітрою. Але все одно це образ, який підкреслює силу Олени Володимирівни, її розум, інтелігентність, культуру і незалежність", - наголосила стилістка.

За словами Наталії, перші місяці повномасштабної війни її робота з першою леді України була "на паузі".

"Олена Володимирівна одразу заявила: "Я не потребую ані стилістів, ані візажистів. Зараз не до цього". Всі підтримали це рішення, бо воно було абсолютно логічним", - розповіла Каменська.

Фото: instagram.com/kamenska.n

Згодом, коли у Олени Зеленської активізувалися робочі зустрічі, виникла потреба у допомозі команди стилістів та візажистів. За словами Наталії, одразу було прийнято рішення, що вони не шитимуть нічого нового, а міксуватимуть речі з довоєнного гардеробу. Так тривало до липня 2022 року.

"В липні минулого літа перша леді мала вирушити з візитом до США і виступати в Конгресі. Звичайно, вона не могла туди піти в джинсах і кедах. Тут важливо зазначити, що з президентом у них дуже різні ролі, тому військова форма чи футболка кольору хакі - це цілком зрозумілий образ для головнокомандувача країни, в якій триває війна. Будь-які перемовини, які сьогодні веде наш президент стосовно війни, - це військова історія. Перша ж леді комунікує зі світом у дещо інакший спосіб. Ми усвідомлювали, що вона стане першою дружиною іноземного лідера, яка виступить у Конгресі", - сказала дизайнерка.

Читайте також: Чорний костюм та українська вишивка: деталі образу Олени Зеленської під час виступу у Конгресі США.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

За словами стилістки, її метою було підібрати для Зеленської такий образ, щоб він посилив її меседжі: "Так, у нас війна, але в Україні залишилося багато людей, які продовжують працювати, волонтерити, зрештою, жити життя".

Також подібні виходи - заява світу про талановитих українських дизайнерів. Після виступу першої леді у костюмі AMG запит на цей бренд значно зріс.

"Костюм, який вона обрала для виступу, ми шили разом із AMG. Головна ідея цього вбрання полягала в тому, що ми заклали у нього вишивку східного регіону України", - розповіла Каменська.

Фото: instagram.com/amg_brand

Далі були інтерв'ю для іноземних видань, для яких стилістка підбирала нові образи.

"Звичайно, можна було завжди виходити в одному й тому самому одязі. Але навіть з погляду піару хотілося б розрізняти ці інтерв'ю", - сказала Наталя.

Читайте також: Олена Зеленська у синій сукні і білих "човниках" з'явилася на шпальтах іспанського видання: фото.

Зараз для Олени Зеленської відшивають одяг лише важливих поїздок, решта - комбінується з того, що є. За час війни у гардеробі першої леді з'явилося більше суконь. Однак для іноземних поїздок дружина президента України найчастіше обирає костюми. Її стиліст вважає, що костюм найкраще передає стан української жінки.

"Це як символ того, що ми зібрані, сильні та завжди готові. А брючний костюм чоловічого крою тим більше надає впевненості. Чому перша леді все частіше з'являється у костюмах? Це посилання світу: Україна бореться", - вважає дизайнерка.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Дивіться у добірці theLime, які брючні костюми обирає перша леді України Олена Зеленська.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші