Лайм

Людиноподіний робот Мухаммед в Саудівській Аравії "непристойно образив" журналістку: відео

Виробники вже відреагували на інцидент

У Саудівській Аравії пройшов фестиваль DeepFest в Ер-Ріяді. В рамках цього заходу робототехнічна компанія QSS презентувала свого гуманоїдного робота Мухаммеда, який відзначився "непристойним" вчинком.

Так, людиноподібний робот доторкнувся до сідниць репортерки телеканалу Al Arabiya Равії Кассем, яка, ймовірно, записувала, свій сюжет про цю подію. Вона стояла поруч із новим "виходом", через що і опинилася у подібній ситуації. Жінка відреагувала на цей "жест" здивуванням та піднятою долонею, направленою на Мухаммеда. Відео цього моменту вже опублікували у мережі, пише видання Business Insider.

Читайте також: Цифрове створіння: обкладинку Playboy вперше прикрасила модель, створена штучним інтелектом.

людиноподібний робот МухаммедФото: скриншот

Користувачі поспішили зазначити, що людиноподібний робот продемонстрував "непристойну поведінку" по відношенню до жінки. Своєю чергою компанія-виробник заявила, що Мухаммед "працював в автономному режимі" і "налаштований на роботу без прямого контролю з боку людини". Також представники сказали, що заздалегідь попередили усіх присутніх про те, що "необхідно дотримуватися безпечної відстані", знаходячись недалеко від робота.

В QSS також наголосили, що переглянули відео та обставини інциденту та виявили, що під час цього не сталося "жодних відхилень від очікуваної поведінки" Мухаммеда. Тим не менше, після того що сталося, компанія все ж планує "вжити додаткові дії", аби ніхто не міг наблизитися до робота в зоні його перебування.

Читайте на тему: Штучний інтелект зможе передбачати хворобу Альцгеймера за 7 років до появи симптомів: що стало ключовим фактором.

В публікації DeepFest в соцмережі X, Мухаммеда описують як "першого саудівського робота у формі людини". Також його назвають "національним проектом", який демонструє досягнення цієї держави в галузі штучного інтелекту. Як можна помітити, Мухаммед був одягнений в традиційний саудівський одяг, розмовляв арабською та англійською мовами.

  • Раніше "Апостроф" писав про те, що вчені створили нове "серце на чипі": може зробити революцію у розробці ліків.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко