Лайм

Народну артистку України, яка втекла до Путіна, позбавили майна та пісень

У вівторок, 22 жовтня, ВАКС ухвалив рішення щодо стягнення у народної артистки України, співачки Таїсії Повалій активів на користь держави. Серед майна зокрема згадали про авто марки BMW майнові права на музику і слова 9 пісень.

Відповідне рішення опублікували на сайті Вищого антикорупційного суду.

Варто згадати, що Міністерство юстиції 5 вересня 2024 року подало позов до ВАКС про застосування до Повалій відповідних санкцій:

"До стягнення Міністерством юстиції України заявлено майно, яким Повалій Т.М. володіє прямо та опосередковано (через фізичних осіб). Зокрема, об’єкти нерухомого майна (7 земельних ділянок, житловий будинок та домоволодіння), транспортні засоби (2 автомобілі), пристрої для відстрілу патронів (4 одиниці) та майнові права на музику та слова до твору (8 музичних творів)".

Суд задовольнив позовну заяву Міністерства юстиції та ухвалив рішення стягнути у дохід держави активи, належні співачці, а саме:

транспортний засіб BMW;

  • пристрій вітчизняного виробництва для відстрілу набоїв, споряджених гумовими або аналогічними за своїми властивостями еластичними метальними снарядами несмертельної дії;
  • майнові права на музику та слова до 9 творів («Обниму тебя», «Любить, понимать и слушать», «Ангелы-хранители», «Назавжди», «Просто я хочу», «Бусинки любви», «Больше чем близко», «Я лечу в даль с тобой синюю», «Доброе утро»).

Фото: Instagram

Також стягнуто активи щодо яких вона може прямо чи опосередковано вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження:

  • 7 земельних ділянок, розташованих у Київській області, загальною площею 9, 3095 га;
  • житловий будинок загальною площею 442,8 кв. м.;
  • домоволодіння загальною площею 101 кв.м.;
  • транспортний засіб BMW Х5;
  • три пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу набоїв, споряджених гумовими або аналогічними за своїми властивостями еластичними метальними снарядами несмертельної дії та мисливської гладкоствольної зброї.

Упродовж 5 днів з дня проголошення рішення суду може бути подана скарга на рішення суду.

Нагадаємо, що Таїсія Повалій – українська та російська поп-співачка, авторка пісень, народна артистка України, колишня народна депутатка України від партії «Партії регіонів» (2012-2014 роках), яка наразі мешкає в Москві та є відомою через свої проросійські погляди.

Раніше "Апостроф Лайм" повідомляв, що в Україні за матеріалами СБУ оголосили заочну підозру Повалій, яка прийняла бік кремлівського диктатора і заявила, що "Путін позбавляє світ від нацизму".

Новини партнерів

Читайте також