Лайм

Закликала захопити всю Україну: СБУ повідомила про підозру зрадниці Таїсії Повалій

Колаборантку притягнуть до відповідальності за трьома статтями

В Україні за матеріалами СБУ оголосили заочну підозру Таїсії Повалій, яка після великого нападу РФ прийняла бік кремлівського диктатора і заявила, що "Путін позбавляє світ від нацизму".

Служба безпеки зібрала доказову базу на співачку та колишню депутатку, яка напередодні повномасштабного вторгнення втекла в Росію, де отримала громадянство країни-терористки та публічно підтримала війну. На сайті відомства зазначили, що Повалій отримала підозру за трьома статтями.

Читайте також: Зрадниця Таїсія Повалій очорнила Україну на пропагандистському фестивалі в Росії.

Фото: t.me/SBUkr

В СБУ уточнили, що в інтерв'ю пропагандистському виданню колаборантка вихваляла Путіна та закликала до захоплення всієї території України. Також вона намагалася дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ.

Окрім цього, у вересні 2023 року Повалій виступила в окупованому Луганську. Уродженка Київщини розважала окупантів та колаборантів на відкритті оновленого меморіального комплексу "Гостра Могила", який був реконструйований за дорученням Путіна.

Тоді прямо зі сцени зрадниця висловилася на підтримку армії РФ і героїзувала участь російських загарбників у війні проти України.

Фото: instagram.com

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Таїсії Повалій про заочну підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни);
  • ч. 1 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної збройної агресії РФ проти України).

У відомстві додали, що оскільки прихильниця путінського режиму знаходиться в Росії, то продовжуються комплексні заходи для її притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Раніше СБУ оголосила підозру російському актору, зірка "Бандитського Петербурга" Дмитру Пєвцову, який закликав до війни в Україні.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля