Лайм

Обличчям Victoria's Secret вперше стала модель-трансгендер: що про неї відомо

Бренд Victoria's Secret вперше співпрацює з моделлю-трансгендером

Відома компанія з продажу жіночої білизни Victoria's Secret вперше співпрацює з трансгендерною моделлю. Ім'я красуні - Валентина Сампайо, їй 22 роки і вона увійшла в історію моди як перша транс-жінка, яка з'явилася на обкладинці французького Vogue.

Валентина Сампайо оголосила про свою нову роботу в Instagram, опублікувавши бекстейдж-знімок зі своєї фотосесії для Victoria's Secret Pink.

«Ніколи не переставайте мріяти», - підписала фотографію модель.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Valentina Sampaio (@valentts)

Новина про рішення Victoria's Secret співпрацювати з транс-моделлю для багатьох стала несподіваною: марку не раз критикували за те, що вона ігнорує плюс-сайз моделей і трансгендерів. У 2018 року виконавчий директор Victoria's Secret Ед Разек став фігурантом скандалу, заявивши в інтерв'ю для Vogue, що такі моделі не підходять для бренду.

"Якщо ви питаєте, чи розглядали ми включення трансгендерних і "плюс сайз" моделей в покази, то, безумовно, так. Але я не думаю, що ми можемо задовольнити всіх клієнтів. Це особливий бізнес. Це не універмаг, і я не вважаю, що нам потрібні транс-моделі. Показ мод - це фантазія, це особлива 42-хвилинна розвага ", - сказав Разек.

Ці коментарі викликали різку критику з боку знаменитостей, таких як Ріанна, і конкурентів, таких як Aerie і Third Love, що спонукало Разека вибачитися вже за кілька днів після їх публікації.

«Моє зауваження щодо включення трансгендерних моделей в шоу Victoria's Secret здається мені нечутливим, - сказав він у заяві, опублікованій в Твіттері бренду. - Я вибачаюся. Ми б обов'язково вибрали трансгендерних моделей для шоу. У нас були трансгендерні моделі на кастингу. Як і багато інших, вони не пройшли, але це ніколи не стосувалося статі ".

Кращою роботою над помилками для Victoria's Secret стала співпраця з Валентиною Сампайо.

Типаж Валентини ідеально підходить для модної індустрії: красива зеленоока шатенка з пухкими губами, зростом 1,79 м, обхватом талії 63 см і бюста - 83 см. Крім знакової зйомки для Vogue France, вона прикрасила обкладинку ELLE Brazil в листопаді 2017 року, а у віці 19 років стала Амбассадор бренду L'Oréal.

«Краса - це те, що виходить за межі тіла. Вона виходить з душі», - говорить Валентина у відеоролику, присвяченому Міжнародному жіночому дню.

22-річна модель говорить, що ніколи не була жертвою трансофобної дискримінації. В інтерв'ю бразильській газеті Diario do Nordeste вона сказала, що мати-вчителька і батько-рибалка завжди поважали її особистий вибір.

«У вісім років мама відвела мене до психолога. У той час я вже любила знаходитися поруч з дівчатками. Я відчувала себе однією з них, у мене була колекція ляльок, - цитує Валентину видання Daily Mail . - У той час психолог зрозумів, що я трансгендер. У дванадцять років я почала називати себе Валентиною, ім'ям, яке я колись почула і визнала прекрасним ".

Однією з перших в соціальних мережах досягнення Валентини привітала бразильська топ-модель Лаїс Рібейро.

"Перша трансгендерна модель, яка знялася для VS. Це робить мене такою щасливою! ", - написала Рібейро в Instagram.

"Ух ти, нарешті!" - підтримала колегу Лаверн Кокс, американська трансгендерна актриса, відома завдяки ролі Софії Бурсет в серіалі "Помаранчевий - хіт сезону".

Втім, участь у зйомках для рекламної кампанії не означає, що Валентина Сампайо з'явиться на показі Victoria's Secret найближчим часом. Видання ENews повідомляє, що в 2019 році Victoria's Secret Fashion Show вперше за 20 років не буде транслюватися по телебаченню. Виконавчий директор L Brands (материнської компанії Victoria's Secret) Леслі Векснер сказав, що в останні місяці компанія «по-новому поглянула на кожен аспект свого бізнесу» і що бренд «повинен розвиватися і змінюватися, щоб зростати».

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги:

Читайте також

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії

Як підготувати розсаду до пересадки у відкритий ґрунт: правила, яких варто дотримуватися

Як правильно підготувати місце на грядках перед висадкою розсади, а також коли пересаджувати теплолюбні та морозостійкі рослини  

Як правильно готувати класичну окрошку на сметані: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну окрошку на сметані та воді, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких