Лайм

Як заморозити овочі на зиму і зберегти вітаміни: прості поради

Замороження овочів в домашніх умовах - один з найпопулярніших способів заготівлі врожаю на зиму

Заморожування продуктів - це один з найпопулярніших способів їх збереження. Завжди зручно мати під рукою пакет замороженої зелені або овочів.

Заготовлювати на зиму за допомогою заморозки можна будь-які не дуже водянисті овочі. Ідеальними кандидатами є перці, баклажани, кабачки, брокколі та інші. При розморожуванні продукти зберігають свій колір, аромат і набір вітамінів. Щоб заморозити овочі на зиму, потрібно знати кілька маленьких хитрощів.

Показники температури

Щоб овочі збереглися в морозильній камері весь зимовий сезон, потрібно тримати температуру під контролем. Оптимальний показник - від 18 до 23 градусів нижче нуля.

Маленький обсяг

Заморожуйте овочі порціоннно, тобто в одному пакеті або контейнері повинно бути така кількість продуктів, яке ви використовуєте за один раз. При повторному розморожуванні продукт втрачає не тільки свої смакові властивості, зовнішній вигляд, але найголовніше, свою свіжість.

Зручний посуд (упаковка)

Для заморожування овочів часто використовують пластиковий посуд. Але пам'ятайте, що не всі контейнери підходять для зберігання продуктів в морозилці. Найголовнішим символом, який повинен бути обов'язково на посуді, є знак "вилка і чарка", що означає, що такий контейнер придатний для використання з продуктами харчування.

Ще одна ємність для заморозки - спеціальні пакети з zip-застібкою. Вони дуже зручні у використанні і компактно розміщуються в морозильній камері. До того ж, такі пакети не дозволяють продуктам в морозилці "обмінюватися" запахами.

Овочі на зиму: які продукти можна заморожувати

Помідори

Щоб заготовити помідори на зиму, потрібно вибрати стиглі плоди. Томати можна заготовлювати, як цілком (черрі), так і порізати їх кружечками.

Перці

Заморожений перець на зиму можна додавати в різні страви, такі як рагу, супи, соуси, а цілі плоди можна використовувати для фарширування. Перед заморожуванням овочі можна бланшувати, так вони швидше приготуються після розморожування.

Баклажани

Щоб заготовити баклажани на зиму, їх потрібно нарізати кружечками і посолити. Залишити в солі на 20-30 хвилин, щоб зішла гіркота, а після цього заморозити.

Кабачки

Якщо хочете заготовити кабачки на зиму, то найпростіший спосіб - натерти їх на крупній тертці, віджати зайву рідину і помістити в ємність для заморожування. Також можна заморожувати кабачки, нарізавши їх кубиками, кружечками або часточками.

Огірки

Чи можна заморозити огірки на зиму - питання, яке цікавить багатьох. Насправді - можна і потрібно. Тільки перед використання огірки краще не розморожувати, щоб вони не стали водянистими.

  • Раніше ми писали, як заморозити полуницю на зиму. Перевага заморожених ягід в тому, що вони абсолютно не втрачають своїх корисних властивостей, а якщо її заготовити правильно, то ягідки збережуть свою форму і аромат.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як врятувати білі шкарпетки, які стали сірими: допоможуть прості й доступні засоби

Як у домашніх умовах за допомогою перекису водню, солі, нашатирного спирту відіпрати брудні білі шкарпетки, щоб повернути їм колишній вигляд

Як приготувати ідеальні сирники, які подають в ресторані: рецепт Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах зробити апетитні сирники з манною крупою та крохмалем на сніданок, щоб побалувати свою родину та дітей

В них важко не закохатися: з якими знаками Зодіаку буде найкраще перше побачення

Які знаки Зодіаку зроблять перше побачення незабутнім - Стрільці, Овни, Близнюки