Лайм

Варимо смачну манну кашу без грудочок: простий рецепт на кожен день

Як приготувати ідеальну манку

Манна каша - прекрасне джерело вітамінів та інших корисних речовин. Вона підходить як для сніданку, так і для корисного перекусу. Але як же приготувати манку смачно, щоб вона приносила не тільки користь, але і задоволення? У цьому матеріалі ми поділимося з вами рецентом смачної манної каші, яка точно сподобається всім.

Отже, для приготування манки вам знадобляться наступні інгредієнти: манна крупа (7-8 столових ложок), молоко (500 мл), вода (500 мл), сіль (щіпка), цукор (за смаком), ванілін (щіпка), сухофрукти і горіхи (за бажанням), харчовий барвник (щіпка, за бажанням).

Фото: img.povar.ru

Крок 1: Для початку потрібно висипати манну крупу в каструлю, залити водою і залишити набухати 15-20 хвилин. Це потрібно для того, щоб крупинки наситилися вологою і не злипалися між собою при варінні.

Крок 2: Додати в каструлю молоко, цукор, сіль і довести кашу до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи.

Крок 3: Після закипання дуже важливо постійно помішувати кашу, інакше можуть з'явитися грудки. Варити ще 4-5 хвилин.

Крок 4: Зняти з вогню і дати охолонути пару хвилин.

Крок 5: А тепер починається найцікавіше. Щоб перетворити звичайну кашу в справжній делікатес, можна додати дрібку ваніліну і трохи харчового барвника, після чого збити кашу міксером або блендером до отримання повітряної маси. Таким чином нудна каша стане смачним і красивим десертом. Це прекрасний лайфхак, якщо вам потрібно нагодувати манкою дитину.

Крок 6: За бажанням ви можете додати в манну кашу трохи горіхів або сухофруктів, так вона стане ще більш смачною, корисною і поживною.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал TheLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні