Лайм

Як сучасні дівчата у всьому світі заробляють на відеоіграх

З кожним роком все більше жінок знаходить себе в ігровому кріслі

Кіберспорт і просто відеоігри стають все більш популярними у світі. Свій внесок зробив і коронавірус: часу на те, щоб сидіти за комп'ютером чи ігровою консоллю у 2020 році значно більше, ніж роком раніше. Безліч хлопців та дівчат обирають це цікаву і зовсім не просту справу заради прибутку. Деякі з них примудряються заробляти тисячі й десятки тисяч доларів. Про те, як це можна робити і що для цього потрібно, ми розповімо вам у нашій статті.

Способи заробітку для дівчат-геймерів

З кожним роком все більше жінок знаходить своє місце в тих галузях, які раніше вважалися чоловічими. Провідна світова платформа для геймерів під назвою Twitch повідомляє про небувале зростання числа зареєстрованих на сервісі дівчат. Сьогодні близько третини бази стримерів - жіночої статі, і багато хто з них зробили це своїм основним джерелом доходу.

Існує 4 способи заробітку для дівчат, захоплених комп'ютерними або консольними іграми:

  • трансляції ігрового процесу на Twitch та YouTube;
  • записи оглядів на окремі ігри;
  • косплей - створення образів персонажів для фотосесій, участь в такому вигляді на виставках та змаганнях з кіберспорту;
  • участь в розробці ігор - для цього потрібно отримати спеціальну освіту та мати відповідні навички.

У кожного варіанту є свої особливості, з якими слід ознайомитися перед тим, як присвятити цій справі час. В Україні та країнах СНД найбільш популярні перший та третій способи заробітку. Деякі дівчата примудряються навіть поєднувати: займаються проходженням гри в спеціально підібраному вбранні. Виглядає це дуже ефектно, і публіка постійно чекає нових роликів, намагаючись вгадати, в якому образі постане стрімерка наступного разу. Записи ігрового процесу перетворюються на справжні посиденьки з друзями, адже всі захоплені однією справою і ставляться один до одного з повагою. А тих, хто намагається принести негатив, легко забанити.

Основні причини популярності дівчат на Twitch та YouTube:

  • зовнішня привабливість - хлопці, які складають переважну більшість глядачів, обожнюють спостерігати за привабливими геймерками та щиро підтримують їх;
  • природна емоційність - за жіночими роликами цікаво спостерігати, в них завжди яскраво виражаються співпереживання героям ігор, вони не приховують смуток через невдачі або радість перемог;
  • оригінальність - кожна дівчина змагається в подачі, намагається виділитися, і у більшості це чудово виходить; чоловічі стрім більш одноманітні та схожі один на одного, в них основна увага зосереджена на ігровому процесі, а не голосі за кадром.

При цьому важливо розуміти, що багато дівчат-геймерок мають відмінний ігровий скілл - вони займаються своєю справою не просто заради грошей і уваги, а тому що люблять і вміють грати в комп'ютерні та консольні ігри. І це головне. Оскільки без власної зацікавленості в процесі ніякого корисного ефекту не буде, а ви самі швидко втомитеся.

Що потрібно для заробітку на відеоіграх

Щоб добре заробляти на відеоіграх, одного бажання буде мало. Потрібно подумати і про відповідне оснащення. Для косплея вам обов'язково знадобиться багато косметики. Найчастіше дівчата замовляють її в інтернеті, наприклад на сайті EVA.UA. А ще не забудьте про професійного фотографа або якісну камеру, щоб робити нетривіальні знімки. Всі популярні українські косплеерші є в Instagram. Там ви можете черпати натхнення і намагатися творити самостійно.

Для стрімінга знадобиться щось більше, ніж просто косметика, хоча вона також важлива: щоб сподобатися глядачам, потрібно добре виглядати. Мало хто захоче з разу в раз спостерігати один і той же образ. У список покупок слід внести:

  • продуктивний комп'ютер або консоль, на яких ви плануєте грати;
  • фон, підсвічування, відеокамеру з мікрофоном - вони допоможуть створити студію у вас в кімнаті;
  • обладнання та програмне забезпечення для відеомонтажу, якщо ви плануєте не тільки стрім, а й випускати авторські ролики.

І не забувайте постійно генерувати контент. Чим більше і частіше ви будете знімати і викладати нові записи, тим ширше буде ставати ваша аудиторія, а значить, і рости дохід. Досвідчені стримери кажуть, що до перших серйозних заробітків доведеться почекати близько року або двох. За цей час ви створите власний стиль, отримаєте певну аудиторію, оціните, що краще заходить публіці, а на що можна не витрачати час і сили.

Відеоігри - це не тільки спосіб розважитися у вільний час, а й можливість заробити хороші гроші. Сучасні дівчата пишаються тим, що відмінно справляються з шутерами, рольовими іграми, стратегіями, гонками та MMORPG. Вони довели, що здатні опанувати будь-яку професією при належному рівні бажання. Багато хто починає зі стрімінга, потім стають членами команд розробників і будують кар'єру в цій стрімко розвивається сфері.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев

Як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт і кулінарні лайфхаки

Скільки потрібно варити зелену та білу спаржу, як правильно її підготувати, а також скільки хвилин обсмажувати на сковороді  

Сандалі дідуся і слінгбекі: стилістка назвала головні взуттєві тренди цього літа

Модельєр продемонструвала, які варіанти модного взуття доглянути на літній сезон, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу