Лайм

Як японці готують борщ: цікавий рецепт від шеф-кухаря з Японії (відео)

Чим урізноманітнити приготування на вихідних

Ми звикли асоціювати японську кухню з рисом, рибою та іншими морепродуктами, хоча насправді вона дуже багата і різноманітна. Наприклад, ви знали, що японці також готують борщ? Так-так, і, судячи з усього, досить непогано.

Звичайно, рецепт борщу по-японськи істотно відрізняється від того, який ми звикли бачити в українській кухні. Про те, як готується популярне блюдо в Японії, в своєму блозі на YouTube розповів шеф-кухар Йоші Фудзівара (відео приготування дивіться на сторінці нижче).

Фото: YouTube / Йоші Фудзівара

Для приготування борщу нам знадобляться: вода (3 л), свиняча грудинка (250 г), місо-паста (50 г), цибуля (2 шт), картопля (5 шт), морква (1 шт), капуста (½ головки) .

При бажанні блюдо можна урізноманітнити і такими інгредієнтами: гриби шиітаке (3 шт), ерінги (1 шт), енокі (65 г), дайкон (1 шт), соєві паростки мояші (25 г).

Почнемо готувати борщ

Почніть з продуктів, які готуються довше за інші: почистіть картоплю, моркву та залиште у воді на 5 хв. Потім, наріжте цибулю капусту. Капусту потрібно обов'язково промити. Також наріжте шиітаке (видаліть тільки ніжку), ерінги та енокі. Якщо ви додаєте дайкон, використовуйте тільки нижню частину. Потім поріжте імбир та м'ясо тонкими скибочками.

Налийте до сковороди масло та додайте овочі (моркву, картоплю), щоб протушкувати. Пізніше додайте м'ясо та обсмажуйте до неповної готовності.

Фото: YouTube / Йоші Фудзівара

Додайте до каструлі 3 л води та додайте туди овочі з м'ясом. Як тільки почне підніматися піна, обережно приберіть її. Додайте інші овочі та гриби. Наприкінці, коли ваш борщ вже трохи провариться, додайте соєві паростки та капусту.

Після цього додайте місо-пасту, обережно розчиняючи її в борщі. Кількість місо-пасти залежить від вашого смаку. Також в кінці можна додати трохи соєвого соусу та саке, також за смаком. Доведіть борщ до кипіння.

Подавати борщ необхідно, починаючи з овочів - викладіть їх до тарілки, а після цього додайте й бульйон. Смачного!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь