Кутя на Різдво - невід'ємна частиною святкового меню, в якому за традицією налічується 12 пісних страв. Саме з куті православні українці починають трапезу в Святвечір.
Сьогодні існують різні варіації приготування куті - її основою можуть бути рис, пшениця, перлова крупа, а наповнювачами - родзинки, горіхи, цукати, свіжі фрукти. Напередодні свят theLime публікує перевірений рецепт куті з пшениці з цукатами.
Кутя з пшениці
Для приготування головної різдвяної страви нам знадобляться: пшениця (2 склянки), цукати (50 г), волоські горіхи (½ склянки), мед (за смаком). Сам процес приготування також дуже простий:
- промийте пшеницю, варіть на малому вогні не менше двох годин;
- розмішайте в чотирьох столових ложках води мед за смаком, залийте пшеницю медовим сиропом на 30 хв;
- подрібніть горіхи, трохи їх обсмажте;
- додайте до пшениці цукати, горіхи та добре перемішайте.
На цьому ваша кутя готова. Читайте також на theLime, якими ще пісними стравами урізноманітнити святковий стіл на Різдво.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.