Лайм

Як захистити шкіру від морозу та уникнути обвітрювання: корисні поради на зиму

Підбираємо засоби для догляду

Взимку, коли на вулиці мінусова температура, найбільше страждає шкіра обличчя і рук. Тому особливу увагу варто приділяти правильному догляду, щоб уникнути обвітрювання і лущення. theLime розбирався, як можна захистити шкіру в цей холодний період.

Восени і взимку важливо не порушувати так звану гідроліпідну мантію, яку сама шкіра створює проти холодів. Тому, перш за все, переглянете ті засоби, якими ви вмиваєтеся. Мило, миючі пінки і лосьйони на спирту краще залишити до приходу теплої весни, замінивши їх на косметичне молочко, безспиртовій лосьйон і м'який тонік.

Також особливу увагу потрібно приділити вибору зволожуючого крему. Взимку слід відмовитися від кремів на водній основі, через які можна отримати переохолодження, дерматити, алергії і лущення.

У морозні дні легкі зволожуючі креми слід замінити на більш жирні та поживні. Не забувайте, що крем слід наносити мінімум за годину, до виходу на вулицю, щоб він встиг наситити шкіру, а краще - на ніч, перед сном.

Фото: pixabay.com

У холодну пору року обирайте креми з вітаміном D, а якщо ваша шкіра схильна до утворення судинних зірочок - з вітаміном К.

Для макіяжу підберіть жирні рум'яна, рідку підводку і кремоподібні тіні для повік, а закріпити макіяж допоможе тонкий шар розсипчастої пудри.

Не забувайте про додаткові доглядові процедури для обличчя. Від скрабів і пілінгів краще утриматися (або робити їх дуже рідко - максимум 2 рази на місяць), але не забувати про маски для обличчя.

Фото: pixabay.com

Маски для сухої шкіри обов'язково повинні містити жири (масло агави, паростків пшениці, авокадо, мигдалю і персика, лецитин, спермацет), а для жирної шкіри рекомендується робити маски з компонентами, що володіють терпкими і протизапальними властивостями (екстракти чайного дерева, хвої, березових бруньок, огірка, лаванди, розмарину, прополісу).

У морозні дні не слід забувати про ніжну шкіру губ - їх потрібно зволожувати гігієнічною помадою. Якщо губи обвітрилися, зробіть скраб для губ, щоб відлущити шкіру, а потім зволожіть її за допомогою крему або навіть меду.

Фото: pixabay.com

Також особливу увагу слід приділити шкірі рук - не забувайте носити рукавички, щоб уникнути обвітрювання. Руки намагайтеся змащувати зволожуючим кремом кілька разів на день - особливо після того, як ви їх помили.

Намагайтеся не приймати занадто гарячий душ або ванну: чим вище градус води, тим сухішою стає шкіра. Після банних процедур не розтирайте шкіру жорстким рушником - краще ніжно промокнути м'яким.

Не забувайте пити достатню кількість рідини, особливо води, а також поставте вдома або на роботі зволожувач повітря. Все це в комплексі допоможе нормалізувати роботу сальних клітин і пережити холоди.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю