Лайм

Як зробити смачний шоколадний торт на День святого Валентина: рецепт

Побалуйте свою другу половинку

Напередодні Дня святого Валентина чоловіки обирають своїм коханим подарунки, а дівчата замислюються - що приготувати на свято, щоб здивувати свою другу половину. theLime вирішив поділитися з вами чудовим рецептом шоколадного торта, який можна зробити на 14 лютого.

Інгредієнти для тіста: какао (1/2 склянки), коричневий (тростинний) цукор (1/2 склянки), окріп (1 склянка), вершкове масло (120 г), цукор (3/4 склянки), пшеничне борошно (1,5 склянки), розпушувач (1/2 ч. л.), харчова сода (1/2 ч. л.), ванільний екстракт (2 ч. л.), яйця (2 шт.).

Інгредієнти для крему: гіркий шоколад (300 г), коричневий цукор (2 ст. л.), вершкове масло (165 г), вода (1/2 склянки).

Також знадобляться 2 круглі форми для торта діаметром приблизно 20 см.

Фото: pixabay.com

Приготування

Включаємо духовку і розігріваємо її до температури 180°С - поки ми замісимо тісто, вона як раз гарненько прогріється.

Спочатку зробимо шоколадне тісто. У велику миску висипаємо просіяний через сито какао-порошок, коричневий цукор і заливаємо їх окропом. Перемішуємо і залишаємо на деякий час.

Розм'якшене вершкове масло змішуємо з цукром і збиваємо - міксером або вручну. Потім додаємо ванільний екстракт і одне яйце.

В іншій мисці змішуємо просіяне через сито борошно, розпушувач і соду. Поступово додаємо цю суміш в масляно-цукрову. В кінці кладемо друге яйце, все ретельно перемішуємо і додаємо суміш з какао. Вийде шоколадне тісто.

Фото: pixabay.com

У форми для випічки викладаємо пергаментний папір, а бортики змащуємо вершковим маслом. Розливаємо тісто у форми і ставимо в розігріту духовку приблизно на 30 хвилин.

Тепер займемося кремом. У каструлю наливаємо воду, додаємо коричневий цукор і вершкове масло. Ставимо на слабкий вогонь, щоб масло розтануло. Після закипання в суміш додаємо дрібно нарізаний шоколад. Чекаємо, доки він розтане, потім збиваємо все до однорідної маси.

Залишимо крем приблизно на годину - за цей час його необхідно кілька разів збити.

Коли крем настоїться, а коржі охолонуть - можна починати збирати торт. Беремо підставку або велике блюдо, ставимо перший корж і змащуємо його приблизно 1/3 частиною крему. Потім ставимо другий корж і також змащуємо його поверхню і краї. Зверху торт можна додатково прикрасити фруктами або полити глазур'ю.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів

Які моделі жіночих шортів придивитися на літо 2024 року, а також з яким взуттям та одягом їх поєднувати, щоб виглядати стильно

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Як правильно підготувати розсаду цибулі до пересадки у відкритий ґрунт, як потрібно підрізати коріння, а також чим удобрювати  

Готуємо поживний салат з молодої капусти зі смачною заправкою: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати корисний салат із молодої капусти, огірки, зелені та авокадо, щоб урізноманітнити меню своєї родини