Лайм

Як приготувати піцу Пеппероні вдома: детальний рецепт

Спробуйте зробити її на дозвіллі

І дорослі, і діти полюбляють піцу. І якщо ви вже пробували робити вдома швидку піцу на сковорідці або з лаваша, радимо вам також приготувати американську піцу Пепероні. theLime ділиться з вами її докладним рецептом.

Відзначимо, що слово "пепероні" (peperoni) - множина від італійського слова "peperone", яке означає стручковий перець. Пепероні - це гострий сорт ковбаси салямі, він є популярним інгредієнтом піци в піцеріях американського стилю.

Інгредієнти для тіста: вода (1 склянка), борошно (1 склянка), оливкова олія, сіль (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), сухі дріжджі (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: сир моцарелла (250 г), оливкова олія (2 ст. л.), сирокопчена ковбаса (200 г), перець чилі (1 шт.), помідори у власному соку (1 банка), орегано (1 ч. л.), сушений базилік (1 ч. л.), часник (1 зубчик), цукор (1 ч. л.), сіль, мелений чорний перець.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Спочатку зробимо тісто. У злегка підігріту воду висипаємо сухі швидкодіючі дріжджі і ретельно перемішуємо їх. Даємо їм настоятися 10 хвилин.

Просіваємо борошно через сито, додаємо орегано, цукор і сіль, перемішуємо, потім вливаємо в борошно дріжджову закваску й оливкове масло. Замішуємо тісто, формуючи з нього кулю.

Викладаємо тісто в миску, попередньо змащену оливковою олією. Накриваємо його рушником або харчовою плівкою, прибираємо в тепле місце на 1 годину.

Тепер займемося начинкою.

Ковбасу і перець чилі нарізаємо на акуратні тонкі шматочки, подрібнюємо часник за допомогою часничниці. Моцареллу нарізаємо або натираємо на терці.

Робимо соус для піци Пепероні: помідори ріжемо, змішуємо зі спеціями, подрібненим часником, цукром, сіллю і перцем. Викладаємо цю суміш в каструлю і доводимо до кипіння, потім знімаємо з вогню і чекаємо, поки охолоне.

Беремо деко, застилаємо його пергаментним папером, викладаємо на нього тісто.

Розкачуємо тісто, змащуємо його оливковою олією і томатним соусом.

Посипаємо моцарелою (можна взяти більшу частину), викладаємо паппероні та тонко нарізаний чилі.

Зверху ще трохи посипаємо сиром.

Розігріваємо духовку до 220°C і випікаємо 10-15 хвилин.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг

Сандвіч-конструктор - чудова ідея сніданку за 5 хвилин

Блогерка Джина Каас показала чудову ідею сніданку за 5 хвилин - цей сандвіч з беконом і сиром точно сподобається всій родині