Лайм

Як приготувати млинці на молоці: простий рецепт до Масляної

Зверніть увагу на інгредієнти

8 березня, крім додаткового вихідного в честь Міжнародного жіночого дня, починається масляний тиждень - останній тиждень перед Великим постом. Протягом семи днів, які вважаються межею між зимою і весною, печуть млинці, проводжають холоди і ходять в гості. theLime вже почав підготовку до Масляної і вирішив розповісти вам простий рецепт млинців на молоці.

Інгредієнти: молоко (500 мл), яйця (2 шт.), сіль (щіпка), цукор (3 ст. л.), пшеничне борошно (1,5 склянки), рослинна олія (2 ст. л.), розпушувач (на кінчику ножа).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У миску наливаємо молоко - найкраще, щоб воно було кімнатної температури. Для цього ви можете підігріти його в мікрохвильовій печі буквально декілька секунд.

Додаємо до молока сіль, цукор і яйця. Перемішуємо все вінчиком.

Борошно просіваємо через сито. Це необхідно, тому що в ньому часто трапляються залишки пшениці, різні камінчики, грудочки і навіть нитки - з такими "інгредієнтами" приготувати смачні млинці точно не вийде.

Поступово підмішуємо борошно в яєчно-молочну суміш. Ретельно перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.

У самому кінці додаємо розпушувач, перемішуємо. Тісто по консистенції має нагадувати сметану.

Залишаємо тісто на 15-20 хвилин. До слова, його можна поставити в холодильник і зробити млинці пізніше, якщо у вас трапилися непередбачувані обставини.

Після того, як тісто на млинці трохи постояло, додаємо в нього рослинну олію, перемішуємо і починаємо їх смажити.

Розігріваємо млинцеву сковороду з вершковим маслом або рослинною олією.

Виливаємо на неї порцію тіста (один невеликий ополоник) і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

Як тільки у млинчика почне з'являтися скоринка - перевертаємо його на іншу сторону за допомогою силіконової лопатки. Таким чином на жарку млинця з кожного боку йде приблизно 1-2 хвилини.

Потім знімаємо його зі сковороди, викладаємо на велику тарілку, змащуємо вершковим маслом і зверху накриваємо кришкою.

Повторюємо ту ж процедуру з усім тістом.

Подавати млинці можна з варенням, джемом, медом, ягодами та Нутеллою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні