Напередодні 8 Березня всі господині готуються зустрічати гостей. І якщо ви ще не вирішили, яким тортом або десертом урізноманітнити святковий стіл, ми вирішили допомогти вам у цьому. theLime ділиться простими рецептами випічки, які зможе повторити навіть господиня-початківець.
- Торт на сковороді
Інгредієнти для коржів: згущене молоко (400 г), пшеничне борошно (3 склянки), яйце (1 шт.), сода (0,5 ч. л.), оцет (1 ч. л.).
Інгредієнти для крему: пшеничне борошно (4 с. л.), яйця (2 шт.), цукор (1,5 склянки), молоко (0,5 л), ванільний цукор (20 г), вершкове масло (200 г) .
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо яйце, злегка розмішуємо його вінчиком.
Додаємо до нього згущене молоко.
В окремій ємності гасимо соду оцтом, додаємо її в тісто.
Борошно просіюємо через сито, потім поступово вводимо в тісто, розмішуючи ложкою. У результаті повинно вийти м'яке, не липке тісто, яке можна буде розгортати.
Робочу поверхню посипаємо борошном, викладаємо на неї тісто, ділимо його на 8 рівних частин.
Розкачуємо його - повинно вийти коло діаметром приблизно 20-22 см. Орієнтуємося на сковороду, в якій будемо випікати.
Сковороду розігріваємо на невеликому вогні - найкраще взяти з антипригарним покриттям.
Викладаємо на неї заготовку, проколюємо по всій поверхні виделкою.
Випікаємо корж 1-2 хвилини з кожного боку. Готовий корж знімаємо зі сковороди і перекладаємо в тарілку. Повторимо цю ж процедуру з усім іншим тестом.
Залишаємо коржі остигати, приступаємо до приготування крему.
У каструлю з товстим дном розбиваємо 2 яйця, додаємо цукор і ванільний цукор. Збиваємо вінчиком, потім додаємо борошно, молоко, перемішуємо все разом.
Ставимо каструлю на слабкий вогонь, постійно помішуємо і варимо крем до загустіння - близько 5 хвилин.
Знімаємо з вогню, даємо йому постояти хвилин 5 і додаємо вершкове масло. Перемішуємо.
Остиглі коржі акуратно обрізаємо, а з обрізків зробимо крихту, якою будемо посипати торт в самому кінці.
Збираємо торт: кладемо корж, змащуємо його кремом, потім другий корж і т. д.
Верхній корж і боки також змащуємо кремом, посипаємо крихтою з обрізків, прикрашаємо ягодами.
Ставимо в холодильник на пару годин, щоб коржі просочилися кремом.
- Торт "Зебра"
Інгредієнти для коржів: цукор (150 г), вершкове масло (150 г), яйця (4 шт.), сметана 10-15% (300 г), борошно (250-300 г), розпушувач (2 ч. л.) , какао (30 г),
Інгредієнти для крему: сметана 10-20% (300-400 г), цукор (150 г), ванільний цукор (2 ч. л.).
Інгредієнти для глазурі: вершкове масло (100 г), молоко (50 мл), цукор (100 г), какао (50 г).
Приготування:
Для початку займемося приготуванням тіста: масло розтираємо з цукром, додаємо яйця, сметану.
Просіваємо через сито борошно.
Додаємо в тісто борошно і розпушувач, замішуємо густе тісто і ділимо його на дві частини.
В одну частину додаємо какао і ретельно перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом.
Викладаємо в неї 1-2 с. л. світлого тіста, потім в його серединку 1-2 с. л. темного тіста і продовжуємо так до тих пір, поки не заповниться вся форма. Цього тіста повинно вистачити на 2 коржі.
Розігріваємо духовку до 180°C і випікаємо близько 20-25 хвилин.
Потім готуємо крем: сметану змішуємо з цукром і ванільним цукром.
Готуємо глазур: розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього молоко, цукор, какао, перемішуємо і варимо на середньому вогні до загусання.
Збираємо торт: ставимо перший корж, змащуємо його кремом, зверху другий корж. Зверху поливаємо торт шоколадною глазур'ю.
Відправляємо торт в холодильник на 4-6 годин.
Зверху можна посипати цукровою пудрою, використовуючи трафарет у вигляді смужок.
- Торт з сирним суфле і бананами
Інгредієнти для коржа: борошно (200 г), молоко (160 мл), цукор (100 г), яйце (2 шт.), рослинна олія (80 мл), какао (40 г), розпушувач (2 ч. л.).
Інгредієнти для сирного суфле: сир (300 г), молоко (250 мл), цукор (100 г), желатин (10 г), банани (4-5 шт.).
Приготування:
Борошно просіваємо через сито, змішуємо з розпушувачем і какао.
Яйця збиваємо з цукром, додаємо молоко, рослинну олію і знову збиваємо.
З'єднуємо рідкі та сухі інгредієнти, перемішуємо їх ложкою.
Форму для випічки змащуємо маслом, виливаємо в неї все тісто.
Розігріваємо духовку до 180°C і випікаємо 35-40 хвилин.
Поки випікається корж, готуємо суфле: желатин заливаємо молоком і залишаємо на 30 хвилин для набухання. Потім ставимо на плиту і злегка підігріваємо.
Сир збиваємо в блендері з цукром, потім тонкою цівкою вливаємо розчинений желатин.
Чекаємо, поки охолоне корж. Потім вирізаємо з нього середину, залишаючи дно і бортики.
На дно викладаємо почищені банани (цілі) і заливаємо сирною сумішшю.
Зверху посипаємо крихтою з вирізаного коржа.
Ставимо торт в холодильник на 4-8 годин.
Смачного!
- Раніше ми розповіли, де провести вихідні та 8 Березня.
- Читайте також на theLime, як і чим урізноманітнити улюблений Медовик.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.