Лайм

Як не зіпсувати млинці на Масляну: 5 головних помилок при випічці вдома

5 простих кроків до красивих млинців

Вже 8 березня цього року настає Масляна, а це означає, що весь тиждень господині будуть пекти вдома млинці. Якщо у вас є хороший рецепт млинців, але ви все одно боїтеся зіпсувати їх, сьогодні ми розповімо про типові помилки, яких варто уникнути. Це істотно підвищить ваші шанси порадувати рідних не тільки смачним блюдом, але й красивим на вигляд.

Фото: Pixabay

Помилка №1: Неправильна сковорідка

Вам може здаватися, що немає ніякої різниці, на якій сковороді смажити млинці. Що головне - вміння. На жаль, це не так, адже ідеальним млинцям необхідна простора плоска сковорода, яка дозволить прожарити їх рівномірно.

До слова, грає роль навіть вага сковороди - тонка й легка підвищує шанси спалити млинці, а от сковорода з товстим дном якраз стане гарантією рівномірного прожарювання.

Помилка №2: Експерименти з інгредієнтами

Млинці - нехитра страва, а тому не варто вигадувати кулінарні шедеври та використовувати все, що попадеться під руку на кухні. Молоко, цукор, борошно та яйця - головне з того, що вам знадобиться. Переконайтеся, що ваші продукти свіжі та якісні і сміливо починайте.

Якщо ви хочете додати до млинців родзинки, горіхи, шматочки шоколаду - не варто додавати їх у тісто. Ви підвищите ймовірність того, що млинці згорять. Найкраще вилити рідке тісто на сковороду, а додати все необхідне вже за пару хвилин до готовності.

Фото: Pixabay

Помилка №3: Вершкове масло

Вершкове масло - не найкращий вибір, коли мова йде про смаження млинців. Справа в тому, що воно містить сухий залишок молока, а він призводить до підгоряння. До того ж іноді масло може істотно змінити смак вашої страви.

Як варіант, використовуйте топлене масло - воно не містить сухого молока. Або просто змастіть сковороду парою крапель рослинного масла. Не забувайте протирати або промивати сковорідку після кожної пари млинців.

Помилка №4: Не поспішайте перевертати млинці

Не варто перевертати млинці як тільки на них з'являються бульбашки. Це сигнал до того, що перевернути потрібно вже от-от, а поки почекайте і дайте бульбашкам луснути. На поверхні млинців з'являться непомітні дірочки, і це найправильніший час, щоб здійснити задумане.

Помилка №5: Не варто перевертати кілька разів

З кожним поворотом на сковороді ваші млинці стають більш щільними та важкими. Вони втрачають свою м'якість. Варто набратися терпіння та почекати правильний момент для одного точного перевороту.

  • А ви знаєте традиції Масляної? Читайте на theLime історію свята та про його найцікавіші моменти святкування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво  

Що робити з вареними яйцями на Великдень: рецепти швидких і смачних салатів

Які салати можна приготувати на Великдень 2024 - 4 рецепта салатів з додаванням яєць - покрокова інструкція з фото