Напередодні Великодня деякі господині печуть паски за перевіреними бабусиними рецептами, а інші - навпаки, експериментують і обирають складніші, як, наприклад, італійська паска Коломба або кекс Панеттоне. theLime ділиться з вами простим рецептом паски на сметані.
Інгредієнти: борошно (700 г), молоко (300 г), дріжджі (11 г), яйце (3 шт.), масло вершкове (150 г), сметана (250 г), цукор ванільний (2 ч. л.), родзинки (150 г), цукати (150 г).
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно встигло розм'якшитися. Родзинки заливаємо окропом на 10-15 хвилин, потім зливаємо воду і висушуємо на паперових рушниках. Цукати ріжемо, за бажанням їх можна замочити в коньяку або ромі.
Спочатку готуємо опару: для цього підігріваємо молоко приблизно до 35-38°С, розводимо в ньому дріжджі і додаємо 250 г борошна. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце приблизно на півгодини. В окремій мисці збиваємо яйця і цукор, додаємо їх в опару.
Потім туди ж додаємо розм'якшене вершкове масло і сметану. Поступово вводимо просіяне борошно в тісто, а потім залишаємо його в теплому місці приблизно на 30 хвилин. Додаємо в тісто родзинки і цукати, попередньо присипавши їх борошном або крохмалем.
Вимішуємо тісто і поділяємо на порції. Викладаємо їх у паперові форми - так, щоб тісто заповнило форму на одну третину. Накриваємо і ставимо на 30 хвилин в тепле тихе місце без протягів.
Заздалегідь розігріваємо духовку приблизно до 200°С і випікаємо близько 7-10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 170-180°С і випікаємо ще 30 хвилин. Якщо верхівки відразу підрум'янюються, накриваємо їх шматочком фольги. Готуємо білкову глазур: збиваємо в мисці цукрову пудру з яєчними білками, потім додаємо трохи лимонного соку.
Дістаємо паски з духовки і покриваємо їх білковою глазур'ю.
- Раніше ми розповіли, як зробити смачну паску швидко.
- Читайте також на theLime, як і чим прикрасити паску.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.