Лайм

Як приготувати ароматну паску на сметані: детальний рецепт до свята

Спробуйте зробити ще один варіант паски

Напередодні Великодня деякі господині печуть паски за перевіреними бабусиними рецептами, а інші - навпаки, експериментують і обирають складніші, як, наприклад, італійська паска Коломба або кекс Панеттоне. theLime ділиться з вами простим рецептом паски на сметані.

Інгредієнти: борошно (700 г), молоко (300 г), дріжджі (11 г), яйце (3 шт.), масло вершкове (150 г), сметана (250 г), цукор ванільний (2 ч. л.), родзинки (150 г), цукати (150 г).

Фото: instagram.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно встигло розм'якшитися. Родзинки заливаємо окропом на 10-15 хвилин, потім зливаємо воду і висушуємо на паперових рушниках. Цукати ріжемо, за бажанням їх можна замочити в коньяку або ромі.

Спочатку готуємо опару: для цього підігріваємо молоко приблизно до 35-38°С, розводимо в ньому дріжджі і додаємо 250 г борошна. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце приблизно на півгодини. В окремій мисці збиваємо яйця і цукор, додаємо їх в опару.

Потім туди ж додаємо розм'якшене вершкове масло і сметану. Поступово вводимо просіяне борошно в тісто, а потім залишаємо його в теплому місці приблизно на 30 хвилин. Додаємо в тісто родзинки і цукати, попередньо присипавши їх борошном або крохмалем.

Вимішуємо тісто і поділяємо на порції. Викладаємо їх у паперові форми - так, щоб тісто заповнило форму на одну третину. Накриваємо і ставимо на 30 хвилин в тепле тихе місце без протягів.

Заздалегідь розігріваємо духовку приблизно до 200°С і випікаємо близько 7-10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 170-180°С і випікаємо ще 30 хвилин. Якщо верхівки відразу підрум'янюються, накриваємо їх шматочком фольги. Готуємо білкову глазур: збиваємо в мисці цукрову пудру з яєчними білками, потім додаємо трохи лимонного соку.

Дістаємо паски з духовки і покриваємо їх білковою глазур'ю.

Фото: instagram.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити