Лайм

Які корисні овочі варто споживати у червні: поради фахівця

Деякі з них приємно радують цінами

Влітку полиці магазинів заповнені всілякими овочами, при цьому ціни на деякі з них приємно радують. До яких корисних овочів придивитися в червні і чому, які з них допоможуть наситити організм корисними речовинами та бадьорістю, якої так іноді не вистачає в розпал буднів, розповіла виданню "Сегодня" консультант зі здорового харчування Олена Бєляєва.

Молода капуста

Головна цінність молодої капусти - вітамін C, якого більше, ніж у деяких цитрусових. Звичайно, варто згадати і той факт, що зберігати цей овоч в зібраному качані можна доволі довго. Також капуста багата пектинами, які допомагають організму боротися з окислювальним стресом.

Нерідко молоду капусту рекомендують додавати в раціон дієтичного харчування - в ній мало калорій, але при цьому овоч багатий клітковиною, яка добре очищає організм від шлаків і токсинів. Якщо ви відчуваєте проблеми з травленням, в такому випадку вживати сиру капусту не варто - вона може викликати метеоризм і здуття кишечника.

Фото: Pixabay

Редис

Ще один вельми корисний літній овоч, який варто вживати обережно. Особливо, якщо у вас гастрит, виразкові хвороби та інші проблеми з травленням. В іншому ж випадку редис - справжня вітамінна бомба з зарядом вітамінів C, B, PP, заліза, калію та кальцію. В овочі також багато білка, клітковини та ефірних масел.

Кабачки

На відміну від капусти та редису, кабачки не викликають проблем із кишечником, тому це один з топових дієтичних продуктів. У кабачках містяться корисні речовини для мозку, серця, печінки, а також необхідні м'язам вітаміни та мікроелементи.

Огірки

Червень - найкращий час для огірків. Як відомо, цей овоч на 95% складається з води, та за його допомогою можна не тільки втамувати спрагу, але й вивести токсини і добре промити нирки. Але тільки не при нефриті або інших проблемах з нирками.

Фото: Pixabay

Шпинат

Не дарма шпинат називають "королем листових овочів", адже завдяки апігенину, який міститься в його листі, шпинат попереджає розвиток ракових клітин. До того ж зелень підтримає роботу судин, серця, захистить організм від окислювального стресу, наситить вітамінами групи В, вітаміном К, селеном, фолатами та іншими корисними речовинами.

Але будьте уважні: шпинат може викликати алергічну реакцію і не рекомендується тим, хто має сечокам'яну хворобу.

  • Читайте також на theLime, як приготувати вдома вітамінний морквяний пиріг за годину - ароматна випічка припаде до смаку всім нелюбителям моркви й тим, хто дотримується правильного харчування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво