Лайм

Печемо вдома запашний морквяний пиріг за годину: детальний рецепт

Ця випічка припаде до смаку всім нелюбителям моркви й тим, хто дотримується ПП

Якщо ви не знаєте, як нагодувати своїх близьких корисною морквою - приготуйте морквяний пиріг. До того ж, рецепт приготування цієї ароматної випічки настільки простий, що не займе у вас багато часу та сил.

Інгредієнти: морква - 400 г, яйця - 4 шт, цукор - 250 г, олія рослинна - 220 мл, борошно пшеничне - 380 г, розпушувач - 1 ст. л. без гірки, сіль - щіпка, ванільний цукор - 1 ч. л., кориця - 1 ч. л.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Моркву очистіть та натріть на середній терці.

Яйця збийте міксером з додаванням цукру та ванільного цукру до отримання пишної маси. У цю суміш тонкою цівкою влийте олію та знову добре збийте на великих оборотах.

Борошно просійте, додайте розпушувач, корицю та сіль. Перемішайте, щоб всі сухі інгредієнти поєдналися між собою. Додайте до рідкої маси і добре вимішайте, щоб не було грудочок.

В отриману суміш додайте моркву та перемішайте міксером на низькій швидкості, щоб зберегти легкість.

Форму для запікання змастіть вершковим маслом, вилийте тісто та відправте до розігрітої духовки на 40-50 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою - якщо виходить сухою, значить пиріг готовий.

За класичним рецептом готовий морквяний пиріг посипають цукровою пудрою, але є більш цікавий варіант. Верх випічки можна змастити білковою глазур'ю або лимонним кремом. Рецепт морквяного пирога з "родзинкою" - дивіться нижче.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні