Лайм

Як розпізнати неякісне пальто та обрати річ не на один сезон: прості поради

Зверніть увагу на якість швів, матеріал та фурнітуру

На календарі початок вересня, а це означає, що час вибирати верхній одяг на осінньо-зимовий сезон. Природно, модниці віддають перевагу курткам і пальтам, які повинні не тільки підкреслювати достоїнства фігури, а й захищати від холоду і вітру. theLime вирішив поділитися з вами простими порадами, як вибрати дійсно якісну річ, що прослужить не один сезон.

По-перше, приділяємо особливу увагу крою, розглядаючи річ з усіх боків. Якість пальта можна оцінити за акуратністю і точністю виконання швів. Вони можуть бути виконані як на швейній машинці, так і вручну. Хороші шви розпізнаються за тонкістю нитки і частотою стібків. Уважно дивимося і на шви підкладки. Якщо в місцях строчки тканина розходиться, це пальто не буде служити довго.

Зазначимо, що знизу якісний верхній одяг повинен бути підігнутий мінімум на 3 см, а рукави - мінімум на 2 см.

Фото: pinterest.com

По-друге, оцінюємо матеріал, з якого зроблена річ. Пальта шиють з натуральних, синтетичних та змішаних матеріалів.

Якщо на етикетці зазначено, що це 100% виріб із вовни - це, швидше за все, суміш волокон різного виду вовни (овеча, кашемір, верблюжа, ангора). Пальто з таким складом не може бути яскравого кольору, так як натуральні волокна погано фарбуються. За ними потрібен ретельний догляд, і такий верхній одяг не підходить алергікам.

Найбільш зносостійким і теплим вважаються пальта, в складі яких не менше 90% вовни.

У пальто зі змішаних тканин кількість синтетики варіюється від 10 до 80%. Така річ підійде на помірно прохолодну осінь.

Найгірше зберігає тепло пальто з синтетичних матеріалів - акрилу та поліестеру. Це ідеальний варіант на теплу осінь, а також для людей з хронічною алергією на шерсть тварин.

Фото: pinterest.com

По-третє, цікавимося, який утеплювач використаний при пошитті пальто. Легкі осінні моделі можуть бути і зовсім без утеплювача, а якщо ви вирішили купити тепле пальто на зиму, утеплювач точно повинен бути. Найчастіше використовують повсть, синтепон або ватин. Повсть - найтонший, легкий і теплий, синтепон - легкий, але не теплий, а ватин - найдешевший і теплий матеріал, але він об'ємний і важкий.

Далі звертаємо увагу на фурнітуру - якісна річ повинна бути ідеальною в деталях. Замок повинен застібатися легко і не заламуватись в районі стикування полотна блискавки з конструктивними швами, а гудзики повинні бути добре пришиті.

Природно, перед покупкою пальто необхідно приміряти. Найкраще заздалегідь подумати, з чим ви будете його поєднувати і взяти з собою светр або гольф, щоб одягнути пальто на нього. Це допоможе визначити правильний розмір.

Зазначимо, що у внутрішніх кишенях пальто повинні повністю вміщуватися кисті рук - в зворотному випадку пальто може неправильно сидіти в області талії.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Леопардове взуття - найбажаніше серед модниць: як носити і з чим поєднувати сміливий принт

Туфлі з леопардовим принтом вважають модними в 2024 році - які моделі вибрати на літо, щоб виглядати стильно та дорого

З Днем матері: душевні привітання для найріднішої людини своїми словами

Як красиво привітати маму з Днем матері – свято в Україні у 2024 році відзначають 12 травня

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери