Справжня осінь повністю вступила в свої права, але це не привід для смутку. Щоб підняти настрій собі та близьким, порадуйте їх домашньою випічкою. І якщо ви пробували робити медові кекси з яблуками, приготуйте на цей раз домашнє печиво на сметані. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: пшеничне борошно (280-300 г), сметана 20% (100 г), яйце (1 шт.), цукор (80 г), вершкове масло (50 г), розпушувач (0,5 ч. л.), цукрова пудра (3 ст. л.), ванільний цукор (1 ч. л.), сіль (щіпка).
Приготування:
Беремо глибоку миску, розбиваємо в неї яйце, додаємо до нього цукор і ванільний цукор. Збиваємо вінчиком вручну або міксером у пишну піну.
В іншому посуді розтоплюємо вершкове масло - це можна зробити в мікрохвильовій печі або на плиті. Додаємо його і сметану в яєчну суміш, перемішуємо і ще трохи збиваємо.
Потім просіваємо борошно з розпушувачем і сіллю через сито. Додаємо їх також у тісто, замішуємо його. Якщо воно сильно липне до рук - підсипаємо ще трохи борошна, ретельно вимішуємо. Потім загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник приблизно на годину.
Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто. Робочу поверхню присипаємо борошном і розгортаємо тісто качалкою у пласт товщиною приблизно 0,5 см. Беремо фігурні формочки і вирізаємо печиво. Якщо таких формочок немає, можна скористатися, наприклад, склянкою.
Залишки тіста збираємо в кулю, потім знову розгортаємо і вирізаємо печиво.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Потім викладаємо на нього наші печиво.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С і випікаємо солодкі ласощі приблизно 20 хвилин - до золотистої скоринки. Потім витягуємо і даємо охолонути.
Готове печиво на сметані виймаємо з формочок, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати оригінальний чізкейк із малиною.
- Читайте також на theLime, як зробити ароматний мигдалевий торт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.