Лайм

Як приготувати оригінальний чізкейк з малиною: простий рецепт до чаю

Зробити такий десерт зможе навіть господиня-початківець

Вихідні - чудовий час, щоб зібратися всією родиною за великим столом, обговорити важливі справи і випити чашку ароматної кави з улюбленим десертом. І якщо ви вже готували чізкейк Нью-Йорк, спробуйте зробити малиновий чізкейк без випічки, який сподобається і дітям, і дорослим. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти для основи: пісочне печиво (200 г), вершкове масло (70 г).

Інгредієнти для вершково-сирної маси: вершковий сир (600 г), цукор (150 г), вершки 33% (240 г), желатин (25 г), вода для желатину (125 мл), ванільний екстракт (0,5 ч. л.), малинове пюре (150 г), кокосова стружка (50 г), малина (100 г).

Інгредієнти для малинового желе: малина (100 г), вода (350 мл), цукор (60 г), желатин (10 г), вода для желатину (50 мл), малина для декору (100 г).

Також знадобиться форма з високими бортиками діаметром близько 20-22 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Ягоди малини миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Вершкове масло для основи чізкейку необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розтануло. Пісочне печиво подрібнюємо в крихту. Зробити це можна в блендері або ж за допомогою пакета-слайдера і качалки. Змішуємо розм'якшене масло і подрібнене печиво до тих пір, поки не вийде однорідна маса.

Форму для випічки застилаємо пергаментним папером і рівномірно розподіляємо по всій поверхні масу з печива. Утрамбовуємо і ставимо в холодильник.

У миску виливаємо вершки і збиваємо їх за допомогою міксера кілька хвилин. В іншому посуді збиваємо вершковий сир з цукром і ванільним екстрактом.

Беремо желатин і замочуємо його на 15 хвилин у холодній воді. Потім розтоплюємо його на водяній бані або в мікрохвильовій печі, охолоджуємо при кімнатній температурі та додаємо в сирну масу, ретельно перемішуючи. Потім вводимо туди ж збиті вершки.

Цю масу ділимо на дві частини, в одну з них додаємо малинове пюре, перемішуємо. Потім дістаємо з холодильника застиглу пісочну основу, виливаємо на неї малинову масу і відправляємо назад в холодильник або морозилку.

У решту сирної маси додаємо кокосову стружку. Через деякий час дістаємо основу з холодильника, виливаємо на застиглу малинову масу частину сирної і викладаємо ягоди малини. Знову ставимо в морозильну камеру.

Через деякий час дістаємо і заливаємо частиною, що залишилася. Прибираємо в холод для застигання.

Для верхнього шару з желе замочуємо желатин у холодній воді.

У невеликому сотейнику з'єднуємо малину, воду і цукор, доводимо до кипіння та проварюємо декілька хвилин. Потім проціджуємо через сито і додаємо до желатину. Перемішуємо і чекаємо, поки маса охолоне.

Дістаємо з морозильної камери застиглу основу і перші шари чізкейку, викладаємо зверху ягоди і заливаємо малиновим желе. Відправляємо в холодильник, щоб чізкейк повністю застиг.

Перед подачею акуратно виймаємо чізкейк із форми та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину

Сукня з великим коміром - фаворит серед модниць: які фасони вибрати на випускний

Влітку випускниці шукають найкрасивіші сукні на свято. Які варіанти вбрання можна розглянути - читайте в матеріалі