Вихідні - чудовий час, щоб зібратися всією родиною за великим столом, обговорити важливі справи і випити чашку ароматної кави з улюбленим десертом. І якщо ви вже готували чізкейк Нью-Йорк, спробуйте зробити малиновий чізкейк без випічки, який сподобається і дітям, і дорослим. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти для основи: пісочне печиво (200 г), вершкове масло (70 г).
Інгредієнти для вершково-сирної маси: вершковий сир (600 г), цукор (150 г), вершки 33% (240 г), желатин (25 г), вода для желатину (125 мл), ванільний екстракт (0,5 ч. л.), малинове пюре (150 г), кокосова стружка (50 г), малина (100 г).
Інгредієнти для малинового желе: малина (100 г), вода (350 мл), цукор (60 г), желатин (10 г), вода для желатину (50 мл), малина для декору (100 г).
Також знадобиться форма з високими бортиками діаметром близько 20-22 см.
Приготування:
Ягоди малини миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Вершкове масло для основи чізкейку необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розтануло. Пісочне печиво подрібнюємо в крихту. Зробити це можна в блендері або ж за допомогою пакета-слайдера і качалки. Змішуємо розм'якшене масло і подрібнене печиво до тих пір, поки не вийде однорідна маса.
Форму для випічки застилаємо пергаментним папером і рівномірно розподіляємо по всій поверхні масу з печива. Утрамбовуємо і ставимо в холодильник.
У миску виливаємо вершки і збиваємо їх за допомогою міксера кілька хвилин. В іншому посуді збиваємо вершковий сир з цукром і ванільним екстрактом.
Беремо желатин і замочуємо його на 15 хвилин у холодній воді. Потім розтоплюємо його на водяній бані або в мікрохвильовій печі, охолоджуємо при кімнатній температурі та додаємо в сирну масу, ретельно перемішуючи. Потім вводимо туди ж збиті вершки.
Цю масу ділимо на дві частини, в одну з них додаємо малинове пюре, перемішуємо. Потім дістаємо з холодильника застиглу пісочну основу, виливаємо на неї малинову масу і відправляємо назад в холодильник або морозилку.
У решту сирної маси додаємо кокосову стружку. Через деякий час дістаємо основу з холодильника, виливаємо на застиглу малинову масу частину сирної і викладаємо ягоди малини. Знову ставимо в морозильну камеру.
Через деякий час дістаємо і заливаємо частиною, що залишилася. Прибираємо в холод для застигання.
Для верхнього шару з желе замочуємо желатин у холодній воді.
У невеликому сотейнику з'єднуємо малину, воду і цукор, доводимо до кипіння та проварюємо декілька хвилин. Потім проціджуємо через сито і додаємо до желатину. Перемішуємо і чекаємо, поки маса охолоне.
Дістаємо з морозильної камери застиглу основу і перші шари чізкейку, викладаємо зверху ягоди і заливаємо малиновим желе. Відправляємо в холодильник, щоб чізкейк повністю застиг.
Перед подачею акуратно виймаємо чізкейк із форми та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати оригінальний банановий чізкейк.
- Читайте також на theLime, як зробити смачну шарлотку з малиною.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.