Лайм

5 простих закусок на Хелловін, які доповнять святковий фуршет: рецепти та фото

Здивуйте своїх близьких

Вже цими вихідними жителі багатьох країн відзначатимуть найстрашніше свято року – Хелловін або, як його ще називають, День усіх святих. І якщо ви вже прикрасили будинок і придумали собі найоригінальніший костюм, урізноманітніть також вашу вечірку незвичними закусками. theLime підібрав для вас кілька рецептів, приготувати які простіше простого.

  • "Сирні мітли"

Інгредієнти: сир "Косичка" (1 упаковка), солона соломка (1 упаковка), зелена цибуля (за бажанням).

Приготування:

Для приготування цієї закуски знадобиться мінімум інгредієнтів: солоний або копчений сир сулугуні у вигляді косички та соломка.

Сир виймаємо з упаковки та поділяємо на тонкі довгі нитки. Потім беремо кілька ниток, якщо вони надто довгі – обрізаємо, а в середину кладемо паличку солоної соломки. З'єднуємо нитки навколо соломки, а зверху обмотуємо ще однією ниткою сиру або пером зеленої цибулі.

Проробляємо те саме, поки не закінчаться інгредієнти, а потім викладаємо всі мітли на тарілку. Подаємо закуску до столу.

Фото: pinterest.com

  • "Котяче око"

Інгредієнти: перець болгарський зелений, крупний (1 шт.), яйце (1 шт.), сир фета (80 г), часник (1 зубчик), свіжий кріп (5-6 гілочок), майонез (1,5 ч. л), маслини (1-2 шт.).

Приготування:

Зелень промиваємо під водою і дрібно рубаємо. Часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес.

Сир перекладаємо в глибоку ємність і розминаємо виделкою, потім додаємо до нього кріп та часник. За бажанням – можна додати трохи майонезу. Перемішуємо, щоб маса стала однорідною.

Яйце відварюємо у підсоленій воді близько 10 хвилин. Потім чекаємо, поки воно охолоне.

Болгарський перець промиваємо під проточною водою, акуратно зрізаємо верхівку та вирізаємо насіннєву коробку та білі перегородки. Сирну масу перекладаємо в перець і щільно притискаємо до стінок, потім усередину перцю кладемо очищене яйце. Порожні місця заповнюємо сиром та прибираємо в холодильник на кілька годин.

Оливки розрізаємо на кілька частин – у нашій страві вони імітуватимуть котячі зіниці.

Потім виймаємо перець із холодильника, розрізаємо впоперек шириною приблизно 1 см. Викладаємо на тарілку та декоруємо шматочком оливки.

Фото: pinterest.com

  • "Павучки"

Інгредієнти: яйця (6 шт.), тунець консервований (50 г), майонез (1-2 ст. л.), оливки або маслини (12 шт.).

Приготування:

У каструлі з підсоленою водою відварюємо яйця вкруту – приблизно 10 хвилин. Потім їх охолоджуємо та очищаємо від шкаралупи. Розрізаємо навпіл і виймаємо жовтки, складаємо їх в окрему миску.

Додаємо до жовтків консервований тунець та майонез, розминаємо виделкою та ретельно перемішуємо. За бажанням можна додати дрібно нарізану цибулю або зелень, а також сіль та спеції.

Потім викладаємо в кожну половинку яйця приготовлену масу.

Тим часом зробимо павучків із маслин. Розрізаємо вздовж оливку, одну половинку відкладаємо (це буде тіло павука), а іншу - ще раз розрізаємо вздовж. Кожну четвертинку розрізаємо поперек на чотири рівні частини.

Декоруємо павучками фаршировані яйця та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

  • "Банани-привиди"

Інгредієнти: шоколад білий (80 г), банан (2 шт.), кокосова стружка (40 г), шоколад темний (10 г).

Також знадобляться дерев'яні шпажки.

Приготування:

Банани миємо та очищаємо від шкірки, розрізаємо на дві частини впоперек і нанизуємо на дерев'яні шпажки.

У глибоку миску викладаємо білий шоколад і розтоплюємо його в мікрохвильовій печі. Занурюємо кожен банан у розтоплений шоколад, а потім посипаємо їх кокосовою стружкою.

В іншій ємності розтоплюємо чорний шоколад. Переливаємо його в кондитерський мішок і малюємо обличчя привидів. Потім забираємо ненадовго в холод, щоб шоколад застиг.

Фото: pinterest.com

  • "Посмішка із зубами"

Інгредієнти: червоні яблука (2 шт.), білі маршмеллоу (20 шт.), сметана (100 мл), загусник для вершків (0,5 ч. л.), сироп какао або варене згущене молоко (2 ст. л.).

Приготування:

Яблука необхідно ретельно промити під проточною водою, витерти насухо та не чистити. Розрізаємо їх, видаляємо насіннєву коробку, нарізаємо великими часточками.

У мисці змішуємо сметану із загусником для вершків і сиропом какао. Якщо такого сиропу у вас немає, замініть його вареним згущеним молоком. В результаті має вийти густий крем.

Беремо одну часточку яблука, наносимо на неї частину крему і викладаємо зуби з маршмеллоу. Потім накриваємо другою частиною яблука – виходить усмішка із зубами.

Викладаємо солодку закуску на тарілку та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво  

Що робити з вареними яйцями на Великдень: рецепти швидких і смачних салатів

Які салати можна приготувати на Великдень 2024 - 4 рецепта салатів з додаванням яєць - покрокова інструкція з фото