Лайм

Як приготувати смачний тирамісу в склянці: простий рецепт

Побалуйте себе та своїх рідних

Урізноманітнити сірі будні дуже просто, достатньо всього лише приготувати щось смачненьке та запросити на чаювання друзів або родичів. І якщо ви вже пекли медові кекси з яблуком, спробуйте зробити італійський багатошаровий десерт тирамісу. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: печиво савоярді (200 г), сир маскарпоне (250 г), яйця (3 шт.), цукор (60 г), коньяк (30 мл), ваніль (0,5 ч. л.), вершки 33% (200 мл), цукрова пудра (20 г), кава натуральна (150 мл), какао-порошок (2 ст. л.).

Також знадобляться прозорі склянки для подачі.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Спочатку відокремлюємо жовтки від білків. Білки нам не знадобляться, тому відкладаємо їх у холодильник. У глибокій мисці змішуємо жовтки з цукром і збиваємо міксером або вручну вінчиком. Потім додаємо сир маскарпоне і ретельно перемішуємо силіконовою лопаткою, щоб не було грудочок. Також для цього можна використовувати міксер – тоді зменшуємо швидкість до мінімальної.

Потім беремо інший посуд і збиваємо у ньому вершки з цукровою пудрою до консистенції пишної піни. З'єднуємо їх зі збитими жовтками та сиром маскарпоне та розмішуємо. Повинен вийти однорідний крем.

Заварюємо міцну каву (еспресо) і чекаємо, поки вона холоне. За бажанням додаємо туди трохи коньяку, амаретто чи іншого міцного алкоголю. Якщо ваш десерт будуть пробувати діти, можна відмовитись від цього інгредієнта.

Готуємо посуд, в якому подаватимемо десерт. На дно склянки викладаємо трохи крему, потім занурюємо на декілька секунд печиво савоярді у каву, а потім кладемо його поверх крему. Далі знову повторюємо - шар крему та шар печива – доти, поки склянка не буде заповнена повністю. Робимо те саме з іншими інгредієнтами, наповнюючи всі склянки.

Ставимо стаканчики з тирамісу в холодильник на 4-6 годин, щоб десерт настоявся і просочився.

Перед подачею посипаємо какао-порошком або тертим шоколадом, також можна прикрасити ягодами або листочком м'яти.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Втомитеся збирати врожай: городник порадив ефективне добриво для кабачків

Як правильно приготувати добриво з курячого посліду, скільки днів його настоювати і як розводити для того, щоб підгодувати кабачки  

Ідеальний сніданок нашвидкуруч: готуємо сирні панкейки, які виходять ніжними і пухкими

Як у домашніх умовах приготувати апетитні панкейки з кисломолочного сиру, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини на сніданок 

Відпочинок їх стомлює: 4 знаки Зодіаку, які ніколи не розслабляються у відпустці

Чотири знаки Зодіаку не вміють отримувати насолоду від відпустки, бо не можуть розслабитися. Серед них - Діва, Стрілець, Овен та Близнюки.