Холодними вечорами хочеться відчути тепло та затишок вдома. Тому саме час спробувати зробити новий десерт для своїх близьких. І якщо ви вже пекли шоколадний брауні з фундуком, цього разу порадуйте сім'ю медовими кексами з яблуком. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти: мед (2 ст. л.), цукор (0,25 склянки), олія (0,5 склянки), борошно (300 г), сода (0,5 ч. л.), яйце (1 шт, ), яблука (2-4 шт.), кориця (0,5 ч. л.).
Приготування:
У глибокій мисці з'єднуємо олію, цукор і яйце. Збиваємо до однорідності вінчиком чи міксером.
Мед нагріваємо приблизно до 60-70°С - це можна зробити в мікрохвильовій печі. Потім додаємо в розтоплений мед трохи соди. Маса повинна трохи побіліти і спінитися. Переливаємо в масляно-цукрову суміш і перемішуємо.
Борошно просіюємо через сито - це можна зробити кілька разів, щоб у випічку не потрапили різні грудочки та сміття, а також щоб наситити її киснем. Додаємо 250 г просіяного борошна до рідких інгредієнтів і перемішуємо, щоб маса стала однорідною.
Підготуємо яблука: ретельно промиваємо під проточною водою, за бажанням зрізаємо шкірку, а також вирізаємо насіннєву коробку. Потім тремо їх на терці або нарізаємо невеликими шматочками та додаємо в тісто. Залишаємо приблизно на 5-7 хвилин - за цей час вони повинні пустити сік, тому тісто може стати рідкішим. Додаємо 50 г просіяного борошна, що залишилося, і корицю.
Беремо форми для кексів – силіконові або паперові, розкладаємо їх на велике деко. Викладаємо в кожну форму порцію тіста - так, щоб воно заповнило приблизно дві третини.
Наперед розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо деко з кексами в гарячу духову шафу і випікаємо приблизно 35-40 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою.
Виймаємо та даємо апетитним кексам трохи охолонути. Подаємо до чаю або какао і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як спекти ароматний морквяний пиріг з горіхами.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачний домашній зефір з яблуком.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.