Лайм

Печемо вдома ніжні медові кекси з яблуком: простий рецепт

Домашня випічка створює особливу атмосферу

Холодними вечорами хочеться відчути тепло та затишок вдома. Тому саме час спробувати зробити новий десерт для своїх близьких. І якщо ви вже пекли шоколадний брауні з фундуком, цього разу порадуйте сім'ю медовими кексами з яблуком. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: мед (2 ст. л.), цукор (0,25 склянки), олія (0,5 склянки), борошно (300 г), сода (0,5 ч. л.), яйце (1 шт, ), яблука (2-4 шт.), кориця (0,5 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У глибокій мисці з'єднуємо олію, цукор і яйце. Збиваємо до однорідності вінчиком чи міксером.

Мед нагріваємо приблизно до 60-70°С - це можна зробити в мікрохвильовій печі. Потім додаємо в розтоплений мед трохи соди. Маса повинна трохи побіліти і спінитися. Переливаємо в масляно-цукрову суміш і перемішуємо.

Борошно просіюємо через сито - це можна зробити кілька разів, щоб у випічку не потрапили різні грудочки та сміття, а також щоб наситити її киснем. Додаємо 250 г просіяного борошна до рідких інгредієнтів і перемішуємо, щоб маса стала однорідною.

Підготуємо яблука: ретельно промиваємо під проточною водою, за бажанням зрізаємо шкірку, а також вирізаємо насіннєву коробку. Потім тремо їх на терці або нарізаємо невеликими шматочками та додаємо в тісто. Залишаємо приблизно на 5-7 хвилин - за цей час вони повинні пустити сік, тому тісто може стати рідкішим. Додаємо 50 г просіяного борошна, що залишилося, і корицю.

Беремо форми для кексів – силіконові або паперові, розкладаємо їх на велике деко. Викладаємо в кожну форму порцію тіста - так, щоб воно заповнило приблизно дві третини.

Наперед розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо деко з кексами в гарячу духову шафу і випікаємо приблизно 35-40 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою.

Виймаємо та даємо апетитним кексам трохи охолонути. Подаємо до чаю або какао і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців