Лайм

Що приготувати на Різдвяний піст - три простих і смачних рецепти на кожен день

28 листопада - початок Різдвяного посту

Протягом 6 тижнів перед святкуванням Різдва Христового віруючі дотримуються посту, який називають Різдвяним. Традиційно він триває 40 днів, з 28 листопада по 6 січня включно. theLime рекомендує три рецепти смачних страв, які урізноманітнять пісне меню.

Пісні котлети з цвітної капусти

Фото: pixabay.com

У дні, коли в їжу можна додавати олію, приготуйте пісні котлети з цвітної капусти. Для їх приготування нам знадобляться такі й інгредієнти: цвітна капуста (250 г), цибуля ріпчаста (50 г), манна крупа (2 ст. л.), олія рослинна (2 ст. л.), сіль, перець .

Як приготувати:

Крок 1: Цвітну капусту та цибулю промити під проточною водою, висушити від вологи.

Крок 2: Капусту розібрати на суцвіття, цибулю очистити від шкірки і нарізати кубиками.

Крок 3: Закип'ятити воду в каструлі та відварити цвітну капусту у підсоленій воді 3-5 хвилин.

Крок 4: Відварену капусту разом із цибулею перебити у блендері до однорідної маси. За бажанням можна додати часник.

Крок 5: Викласти масу в миску, додати борошно, перемішати.

Крок 6: Розігріти сковороду, сформувати котлети та обсмажити на невеликому вогні по 3 хвилини з кожного боку.

Рибний пиріг з рисом на Різдвяний піст-2021

Фото: pixabay.com

У рибний день посту можна приготувати рибний пиріг із цибулею та рисом. Для цього нам знадобляться: дріжджі (6 г), вода (1 скл.), цукор (4 ч. л.), сіль (3/4 ч. л.), олія (130 мл), борошно (450 г) , цибуля (1 шт.), рис (1/3 скл.), риба (600 г).

Як приготувати:

Крок 1: У теплій воді розвести дріжджі, додати в них сіль, цукор, олію, борошно.

Крок 2: Замісити тісто і поставити його на 1,5-2 години на тепле місце.

Крок 3: Відварити у підсоленій воді рис до напівготовності.

Крок 4: Почистити рибу (наприклад, хек або мінтай), помити, нарізати на шматочки і замаринувати в солі та спеціях приблизно на 10 хвилин.

Крок 5: Обсмажити на сковороді цибулю.

Крок 6: Обсмажити на сковороді на олії рибу, остудити і видалити з неї кісточки. Змішати рис, цибулю та рибу.

Крок 7: Змастити олією форму, розкотити тісто. Викласти на форму 2/3 тіста, сформувати бортики.

Крок 8: Викласти начинку. Розкачати тісто, що залишилося і закрити ним начинку.

Крок 9: Розігріти духовку і випікати при температурі 180 °С до утворення золотистої скоринки.

Пісний суп із квасолі

Фото: pixabay.com

Для приготування ситного пісного супу з квасолі нам знадобляться такі інгредієнти: квасоля (500 г), цибуля (4 шт.), Селера (6 стебел), морква (4 шт.), цибуля-порей (1 стебло), капуста (2 чайні чашки) ), олія (150 г), перець, сіль.

Як приготувати:

Крок 1: Квасолю промити і замочити у теплій воді на 6-8 годин.

Крок 2: Попередньо замочену квасолю відварити 15-20 хвилин|мінути|, злити воду.

Крок 3: Підготувати решту овочів: промити їх, цибулю дрібно порізати, моркву нарізати часточками, капусту також подрібнити.

Крок 4: Зварити всі овочі, крім квасолі, в окремій каструлі до напівготовності.

Крок 5: Додати туди квасолю. За 10 хвилин до готовності посолити, поперчити та влити олію.

Крок 6: Також окремо до супу можна подати лимон, нарізаний часточками.

  • Раніше ми розповіли, як приготувати яблука "в піжамі" і чим німецький рецепт відрізняється від звичних нам печених яблук.

Найцікавіші новини тепер у Telegram ! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні