Протягом 6 тижнів перед святкуванням Різдва Христового віруючі дотримуються посту, який називають Різдвяним. Традиційно він триває 40 днів, з 28 листопада по 6 січня включно. theLime рекомендує три рецепти смачних страв, які урізноманітнять пісне меню.
Пісні котлети з цвітної капусти
У дні, коли в їжу можна додавати олію, приготуйте пісні котлети з цвітної капусти. Для їх приготування нам знадобляться такі й інгредієнти: цвітна капуста (250 г), цибуля ріпчаста (50 г), манна крупа (2 ст. л.), олія рослинна (2 ст. л.), сіль, перець .
Як приготувати:
Крок 1: Цвітну капусту та цибулю промити під проточною водою, висушити від вологи.
Крок 2: Капусту розібрати на суцвіття, цибулю очистити від шкірки і нарізати кубиками.
Крок 3: Закип'ятити воду в каструлі та відварити цвітну капусту у підсоленій воді 3-5 хвилин.
Крок 4: Відварену капусту разом із цибулею перебити у блендері до однорідної маси. За бажанням можна додати часник.
Крок 5: Викласти масу в миску, додати борошно, перемішати.
Крок 6: Розігріти сковороду, сформувати котлети та обсмажити на невеликому вогні по 3 хвилини з кожного боку.
Рибний пиріг з рисом на Різдвяний піст-2021
У рибний день посту можна приготувати рибний пиріг із цибулею та рисом. Для цього нам знадобляться: дріжджі (6 г), вода (1 скл.), цукор (4 ч. л.), сіль (3/4 ч. л.), олія (130 мл), борошно (450 г) , цибуля (1 шт.), рис (1/3 скл.), риба (600 г).
Як приготувати:
Крок 1: У теплій воді розвести дріжджі, додати в них сіль, цукор, олію, борошно.
Крок 2: Замісити тісто і поставити його на 1,5-2 години на тепле місце.
Крок 3: Відварити у підсоленій воді рис до напівготовності.
Крок 4: Почистити рибу (наприклад, хек або мінтай), помити, нарізати на шматочки і замаринувати в солі та спеціях приблизно на 10 хвилин.
Крок 5: Обсмажити на сковороді цибулю.
Крок 6: Обсмажити на сковороді на олії рибу, остудити і видалити з неї кісточки. Змішати рис, цибулю та рибу.
Крок 7: Змастити олією форму, розкотити тісто. Викласти на форму 2/3 тіста, сформувати бортики.
Крок 8: Викласти начинку. Розкачати тісто, що залишилося і закрити ним начинку.
Крок 9: Розігріти духовку і випікати при температурі 180 °С до утворення золотистої скоринки.
Пісний суп із квасолі
Для приготування ситного пісного супу з квасолі нам знадобляться такі інгредієнти: квасоля (500 г), цибуля (4 шт.), Селера (6 стебел), морква (4 шт.), цибуля-порей (1 стебло), капуста (2 чайні чашки) ), олія (150 г), перець, сіль.
Як приготувати:
Крок 1: Квасолю промити і замочити у теплій воді на 6-8 годин.
Крок 2: Попередньо замочену квасолю відварити 15-20 хвилин|мінути|, злити воду.
Крок 3: Підготувати решту овочів: промити їх, цибулю дрібно порізати, моркву нарізати часточками, капусту також подрібнити.
Крок 4: Зварити всі овочі, крім квасолі, в окремій каструлі до напівготовності.
Крок 5: Додати туди квасолю. За 10 хвилин до готовності посолити, поперчити та влити олію.
Крок 6: Також окремо до супу можна подати лимон, нарізаний часточками.
- Раніше ми розповіли, як приготувати яблука "в піжамі" і чим німецький рецепт відрізняється від звичних нам печених яблук.
Найцікавіші новини тепер у Telegram ! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.