Лайм

Чим задобрити Тигра: 3 м'ясні страви на Новий рік, які принесуть удачу в дім

Ідеальним варіантом буде запечене м'ясо чи стейк на грилі

Менше місяця залишається до нового 2022 року, символом якого стане Водяний Тигр. Природно, багато господинь вже розпочали підготовку до свята зі складання смачного та різноманітного меню. Так як тигр – це хижа тварина, на столі має бути чимало різних м'ясних страв. theLime підібрав для вас кілька рецептів, які допоможуть задобрити покровителя року.

Стейк на грилі

Інгредієнти: свинина або яловичина (900 г), помідор (2-3 шт.), цибуля (1 шт.), часник (2-3 зубчики), сіль, перець, оливкова олія.

Приготування:

Щоб отримати прихильність Водяного Тигра, астрологи радять поставити на стіл великі шматки м'яса, а потім розрізати їх. Тому приготуємо соковитий стейк, який досить просто зробити навіть у домашніх умовах, маючи сковороду гриль або електрогриль.

Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо досить крупно.

Яловичу або свинячу вирізку промиваємо під проточною водою і нарізаємо шматочками товщиною 2 см. Викладаємо м'ясо на паперові рушники, щоб увібралася вся волога.

Потім кладемо м'ясо, попередньо посипавши його спеціями, у спеціальний пакет-слайдер, додаємо туди кілька пластин часнику та закриваємо. Маринуємо його щонайменше 2 години, а краще залишити в холодильнику на всю ніч.

Помідори та цибулю споліскуємо у воді, нарізаємо кільцями та відправляємо в електрогриль. Смажимо близько 1-2 хвилини до утворення рум'яної скоринки, потім прибираємо. Можна також урізноманітнити подачу кабачками, баклажанами, перцем та грибами на грилі.

Замариноване м'ясо викладаємо на гриль, вибираємо потрібний ступінь прожарювання і тушкуємо відповідно до інструкції. Знімаємо та викладаємо на блюдо з овочами, а потім подаємо до столу.

Те саме можна зробити і на сковороді гриль, просмаживши м'ясо з кожного боку по 3-5 хвилин.

Фото: pixabay.com

М'ясо по-французьки з картоплею

Інгредієнти: свинина (500 г), цибуля (2-3 шт.), картопля (1 кг), сир (200-250 г), олія, майонез, сіль, мелений перець.

Приготування:

Деко для випічки змащуємо олією.

Картоплю промиваємо у проточній воді, чистимо, ріжемо акуратними пластинами. Солимо, перчимо і викладаємо тонким шаром на деко.

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо кільцями і викладаємо поверх картоплі.

М'ясо промиваємо, нарізаємо кубиками – приблизно 2*2 см, також викладаємо на деко, солимо, перчимо. Змащуємо все майонезом та посипаємо натертим сиром.

Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці 45 хвилин - 1 годину.

Фото: pinterest.com

М'ясний пиріг

Інгредієнти для тіста: сметана (1 склянка), майонез (1 склянка), мука (1 склянка), яйця (3 шт.), розпушувач (12 г), сіль.

Інгредієнти для начинки: фарш із курки, свинини або телятини (300 г), цибуля (1 шт.), сир (200 г), сіль, спеції.

Приготування:

У мисці змішуємо сметану з майонезом, додаємо яйця, розпушувач та сіль. Ретельно перемішуємо. Потім просіюємо туди борошно і замішуємо тісто.

Форму для випічки змащуємо олією і присипаємо борошном або манкою.

Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Викладаємо тісто у форму, зверху висипаємо підготовлений фарш зі спеціями, а на нього – нарізану цибулю. Зверху посипаємо натертим сиром.

Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці близько 30 хвилин. Потім виймаємо, даємо пирогу охолонути і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям 

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя