Менше місяця залишається до нового 2022 року, символом якого стане Водяний Тигр. Природно, багато господинь вже розпочали підготовку до свята зі складання смачного та різноманітного меню. Так як тигр – це хижа тварина, на столі має бути чимало різних м'ясних страв. theLime підібрав для вас кілька рецептів, які допоможуть задобрити покровителя року.

Стейк на грилі

Інгредієнти: свинина або яловичина (900 г), помідор (2-3 шт.), цибуля (1 шт.), часник (2-3 зубчики), сіль, перець, оливкова олія.

Приготування:

Щоб отримати прихильність Водяного Тигра, астрологи радять поставити на стіл великі шматки м'яса, а потім розрізати їх. Тому приготуємо соковитий стейк, який досить просто зробити навіть у домашніх умовах, маючи сковороду гриль або електрогриль.

Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо досить крупно.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Яловичу або свинячу вирізку промиваємо під проточною водою і нарізаємо шматочками товщиною 2 см. Викладаємо м'ясо на паперові рушники, щоб увібралася вся волога.

Потім кладемо м'ясо, попередньо посипавши його спеціями, у спеціальний пакет-слайдер, додаємо туди кілька пластин часнику та закриваємо. Маринуємо його щонайменше 2 години, а краще залишити в холодильнику на всю ніч.

Помідори та цибулю споліскуємо у воді, нарізаємо кільцями та відправляємо в електрогриль. Смажимо близько 1-2 хвилини до утворення рум'яної скоринки, потім прибираємо. Можна також урізноманітнити подачу кабачками, баклажанами, перцем та грибами на грилі.

Замариноване м'ясо викладаємо на гриль, вибираємо потрібний ступінь прожарювання і тушкуємо відповідно до інструкції. Знімаємо та викладаємо на блюдо з овочами, а потім подаємо до столу.

Те саме можна зробити і на сковороді гриль, просмаживши м'ясо з кожного боку по 3-5 хвилин.

Фото: pixabay.com

М'ясо по-французьки з картоплею

Інгредієнти: свинина (500 г), цибуля (2-3 шт.), картопля (1 кг), сир (200-250 г), олія, майонез, сіль, мелений перець.

Приготування:

Деко для випічки змащуємо олією.

Картоплю промиваємо у проточній воді, чистимо, ріжемо акуратними пластинами. Солимо, перчимо і викладаємо тонким шаром на деко.

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо кільцями і викладаємо поверх картоплі.

М'ясо промиваємо, нарізаємо кубиками – приблизно 2*2 см, також викладаємо на деко, солимо, перчимо. Змащуємо все майонезом та посипаємо натертим сиром.

Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці 45 хвилин - 1 годину.

Фото: pinterest.com

М'ясний пиріг

Інгредієнти для тіста: сметана (1 склянка), майонез (1 склянка), мука (1 склянка), яйця (3 шт.), розпушувач (12 г), сіль.

Інгредієнти для начинки: фарш із курки, свинини або телятини (300 г), цибуля (1 шт.), сир (200 г), сіль, спеції.

Приготування:

У мисці змішуємо сметану з майонезом, додаємо яйця, розпушувач та сіль. Ретельно перемішуємо. Потім просіюємо туди борошно і замішуємо тісто.

Форму для випічки змащуємо олією і присипаємо борошном або манкою.

Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Викладаємо тісто у форму, зверху висипаємо підготовлений фарш зі спеціями, а на нього – нарізану цибулю. Зверху посипаємо натертим сиром.

Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці близько 30 хвилин. Потім виймаємо, даємо пирогу охолонути і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.