Напередодні Нового року чимало господинь починають заздалегідь планувати святкове меню, щоб здивувати свою сім'ю або гостей різноманітними стравами. І якщо ви вже вирішили, що робитимете оригінальні салати, поекспериментуйте також із курячим філе в беконі. theLime ділиться з вами його простим рецептом.
Інгредієнти: куряче філе (350 г), бекон (100 г), сіль (1,5 ч. л.), часник (3-4 зубчики), сметана або майонез (5 ст. л.), спеції (1 ч. л.).
Приготування:
Куряче філе промиваємо під проточною водою, зрізаємо, якщо є, зайвий жир або хрящі. Злегка відбиваємо молотком кожен шматочок філе з обох боків.
Робимо сметанно-часниковий соус: часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес або дрібно рубаємо ножем. Змішуємо зі сметаною, за бажанням додаємо зелень.
Розкладаємо кожен шматочок на дошці, солимо і перчимо, змащуємо соусом з одного боку. Завертаємо в рулетик, а потім обгортаємо в довгу смужку бекону - так, щоб вона була внапуск.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.
Форму для випічки застилаємо фольгою – матовою стороною зовні, а блискучою – усередину. Також можна змастити фольгу олією. Викладаємо рулетики на деко і відправляємо в гарячу духовку. Випікаємо близько 30-35 хвилин до готовності, спочатку накривши фольгою на 15 хвилин, а потім знявши її.
Дістаємо апетитні рулетики та подаємо до столу з гарніром, овочами або соусом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати у піст смачні овочеві котлети.
- Читайте також на theLime, як зробити на Новий рік ніжний салат із червоною рибою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.