Лайм

4 страви, які варто викреслити із новорічного меню - перевірте свій список

Якщо ви не хочете роздратувати Водяного Тигра

Багато господинь уже почали робити заготівлі на святковий стіл на честь Нового року. Але якщо ви ще остаточно не визначилися зі списком страв, радимо звернути увагу на переваги тварини-символу 2022 року - Водяного Тигра. theLime вирішив розповісти, які страви слід викреслити з новорічного меню, щоб його не роздратувати.

Складні багатошарові салати

Тигр хоробрий, конкурентоспроможний і самовпевнений звір. Як і будь-який хижак, він обожнює брати їжу на ходу, тому в Новий рік краще відмовитися від складних багатошарових салатів, приготування яких займає багато часу та сил. Побалуйте Тигра чимось простим і смачним, наприклад, салатом зі свіжої капусти, ковбаси та зеленого горошку.

Інгредієнти: качан капусти (0,25 шт.), ковбаса або шинка (200 г), консервований зелений горошок (200 г), майонез (2 ст. л.), сіль, мелений чорний перець.

Приготування: капусту промиваємо під проточною водою і шаткуємо тонкими смужками. Ковбасу або шинку ріжемо кубиком. Висипаємо нарізані інгредієнти в салатник, додаємо консервований зелений горошок, сіль, перець та майонез.

Фото: pinterest.com

Рибні консерви

В 2022 Водяного Тигра обов'язково варто поставити на стіл страву з риби або морепродуктів, але консерви гордий і волелюбний хижак вважає їжею для домашніх котів. Натомість почастуйте його по-справжньому святковою стравою, наприклад, до креветками у вершково-часниковому соусі.

Інгредієнти: креветки (300 г), вершки 10% (200 мл), цибуля ріпчаста (0,5 шт.), часник (1-2 зубчики), сіль (0,25 ч. л.), олія рослинна (30 мл), перець чорний мелений (2 щіпки).

Приготування:

Креветки розморожуємо, промиваємо під проточною водою, очищаємо, видаляючи кишкову вену.

Цибулю та часник очищаємо від лушпиння. Часник пропускаємо через прес, а цибулю розрізаємо навпіл, потім ріжемо кубиком.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, викладаємо на нього подрібнені цибулю та часник. Обсмажуємо близько 2 хвилин на середньому вогні. Потім додаємо очищені креветки і томимо їх приблизно 2-3 хвилини, поки вони не пустять рідину.

Потім додаємо вершки, солимо, перчимо, за бажанням можна додати будь-які спеції на ваш смак. Тушкуємо все разом ще близько 3 хвилин, потім вимикаємо і залишаємо остигати під закритою кришкою. Перед подачею страву можна посипати зеленню.

Фото: pinterest.com

Прісні страви

На Новий рік-2022 не слід подавати до столу прісні страви, адже Тигр, як і будь-який представник Китайського Зодіаку, звик до пряної їжі з насиченим смаком. На святковий стіл можна поставити овочеве каррі, яке стане оригінальним та екзотичним гарніром.

Інгредієнти: картопля (1 кг), каррі (1 ч. л.), цибуля (1 шт.), часник (4 зубчики), помідори (200 мл), зелений горошок (100 г), консервований нут (100) г), перець чорний мелений (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), імбир мелений (1 ч. л. або 2 см очищеного кореня), кокосове молоко (100 мл), оливкова олія (2 ст. .л.), кумін (1 ч. л.).

Приготування:

Картоплю ретельно промиваємо у проточній воді від бруду, відварюємо у підсоленій воді "у мундирі" (20-25 хвилин). Потім очищаємо, нарізаємо кубиком. Цибулю та часник чистимо від лушпиння, подрібнюємо ножем.

Розігріваємо сковороду з оливковою олією, обсмажуємо цибулю та часник, потім всипаємо спеції. Додаємо помідори, з яких необхідно зняти шкірку. Тушкуємо все разом близько 5 хвилин.

Потім додаємо нут і зелений горошок, томимо 3 хвилини, вливаємо кокосове молоко. Наприкінці додаємо кубики відвареної картоплі. Пробуємо, якщо потрібно – додаємо спеції та сіль. Тушкуємо ще 1-2 хвилини і знімаємо з вогню. Перед подачею посипаємо нарізаною зеленню.

Фото: pinterest.com

Їжа білого кольору та страви з 4 інгредієнтів

Китайський Зодіак приділяє особливу увагу символам, і Тигр теж має свої улюблені і "заборонені" кольори і числа. Так, у 2022 році удачу принесуть зелений та синій кольори, а також щасливі числа 1, 3 та 7. А от від білого кольору та числа 4 варто триматися подалі протягом усього року. Вже точно не варто подавати на святковий стіл білу їжу та страви з 4 інгредієнтів. Натомість радимо приготувати смачний яскравий салат з булгуру з помідорами та огірком, в якому рівно 7 компонентів.

Інгредієнти: булгур (250 мл), бульйон (500 мл), помідор (2-3 шт.), огірок (1 шт.), цибуля зелена (1 пучок), цибуля (1 шт.), олія (3 ст. л.).

Приготування:

Булгур заливаємо бульйоном і варимо близько 20 хвилин. Овочі промиваємо у проточній воді, чистимо, нарізаємо кубиком.

Потім відкидаємо на сито булгур, щоб із нього стекла вся рідина. Викладаємо його в салатник, додаємо нарізані овочі та зелень. Заправляємо олією.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли про рецепт листкового салату з куркою на Новий рік від Ірини Білик.
  • Читайте також наLime про м'ясні страви на Новий рік, які принесуть удачу в будинок.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, у яких найчастіше народжуються близнюки

Астрологи розповіли, що у Близнюків, Раків та Риб найчастіше народжуються близнюки

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям