Якщо у вас немає можливості придбати свіжий хліб у магазині, приготуйте його вдома. theLime знайшов у мережі простий, але перевірений рецепт, на приготування якого знадобиться не так багато часу та зусиль.
Інгредієнти: вода тепла - 210 мл, дріжджі сухі - 1 ч л, борошно пшеничне - 320 г, олія соняшникова - 30 мл, цукор - 1 ч. л, сіль - 0,5 ч л.
Приготування: щоб спекти домашній хліб, візьміть просіяне борошно, сіль, цукор і дріжджі. Усі компоненти ретельно перемішайте. Додайте теплу воду (температура води не більше 42 градусів) та олію. Замісіть тісто - воно має вийти м'яким і приємним на дотик. Борошно буває різної щільності, тому його може знадобитися трохи більше (ще +20 г). Миску змастіть олією та помістіть у неї готове тісто. Зверху накрийте кришкою або обмотайте харчовою плівкою та залиште на 30 хвилин.
Після закінчення цього часу тісто має збільшитись у розмірі в 3 рази. З нього починайте формувати булку чи батон. Зверху за бажанням можна зробити надрізи. Після чого готовий хліб залиште ще на 20 хвилин на вистоювання – це важливий технологічний етап підготовки тіста до випічки. У процесі формування заготовок порушується пористість структури тіста і з нього майже повністю видаляється вуглекислий газ (оксид вуглецю). Перед випіканням у тісті залишається лише 8-14% оксиду вуглецю від необхідної кількості. Під час остаточного вистоювання відбувається інтенсивне бродіння заготовок, яке супроводжується утворенням основної частини оксиду вуглецю (86-92%).
Безпосередньо перед приготуванням у духовці окропіть хліб теплою водою або молоком. Після цього ставте в розігріту на 200 градусів духовку. Час приготування – 20-25 хвилин до появи золотистої скоринки. Домашній хліб готовий!
- Дізнайтеся, як приготувати ароматну домашню чіабатту.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.