img

Новини

16:00 Скручується та сохне листя на помідорах: як врятувати овоч
15:50 На Гаваях відступив океан і відкрив петрогліфи, яким понад 1000 років
15:49 Хотів вивезти ухилянтів до Молдови: ДБР повідомило про підозру правоохоронцю
15:26 Олена Зеленська у чорних джинсах і сорочці відвідала дитячий табір на Буковині
15:21 РФ вдарила по черзі за гуманітаркою на Харківщині: є загиблі та поранені
14:56 Долар відновлює позиції завдяки торговим угодам Трампа
14:54 Індія ліквідувала трьох бойовиків, відповідальних за напад на туристів у Кашмірі
14:49 На Хмельниччині депутат забув задекларувати літак
14:37 На Львівщині затримали адвоката: організував схему для ухилянтів і погрожував судді вбивством
14:20 МОН назвало три найпопулярніші спеціальності серед вступників 2025 року
14:20 Відновлення IT-систем «Аерофлоту» після кібератаки може зайняти до року — росЗМІ
14:13 Нацбанк хоче вилучити з обігу монету номіналом 10 копійок
13:58 У Кіровоградській області співробітник ТЦК «скасовував» розшук військовозобов’язаних
13:57 РФ стягує резерви до Покровська – головна мета наступу на Донеччині, – НГУ
img Суспільство
13:48 Уже понад 52% звернень у «Дії» обробляє штучний інтелект — Федоров
До всіх новин
Домашній хліб рецепт - як спекти на кухні поки закриті магазини
Знадобиться мінімум компонентів

Як спекти вдома хліб поки закриті магазини: простий рецепт

Понеділок, 28 лютого 2022, 12:06

Фото: unsplash.com

ava
Любов Блажко

Журналіст рубрики "лайфстайл". Працювала у «Beauty HUB», «Комментариях», «Обозревателе» та інших українських виданнях. Facebook

Якщо у вас немає можливості придбати свіжий хліб у магазині, приготуйте його вдома. theLime знайшов у мережі простий, але перевірений рецепт, на приготування якого знадобиться не так багато часу та зусиль.

Інгредієнти: вода тепла - 210 мл, дріжджі сухі - 1 ч л, борошно пшеничне - 320 г, олія соняшникова - 30 мл, цукор - 1 ч. л, сіль - 0,5 ч л.

Фото: unsplash.com

Приготування: щоб спекти домашній хліб, візьміть просіяне борошно, сіль, цукор і дріжджі. Усі компоненти ретельно перемішайте. Додайте теплу воду (температура води не більше 42 градусів) та олію. Замісіть тісто - воно має вийти м'яким і приємним на дотик. Борошно буває різної щільності, тому його може знадобитися трохи більше (ще +20 г). Миску змастіть олією та помістіть у неї готове тісто. Зверху накрийте кришкою або обмотайте харчовою плівкою та залиште на 30 хвилин.

Фото: unsplash.com

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Після закінчення цього часу тісто має збільшитись у розмірі в 3 рази. З нього починайте формувати булку чи батон. Зверху за бажанням можна зробити надрізи. Після чого готовий хліб залиште ще на 20 хвилин на вистоювання – це важливий технологічний етап підготовки тіста до випічки. У процесі формування заготовок порушується пористість структури тіста і з нього майже повністю видаляється вуглекислий газ (оксид вуглецю). Перед випіканням у тісті залишається лише 8-14% оксиду вуглецю від необхідної кількості. Під час остаточного вистоювання відбувається інтенсивне бродіння заготовок, яке супроводжується утворенням основної частини оксиду вуглецю (86-92%).

Безпосередньо перед приготуванням у духовці окропіть хліб теплою водою або молоком. Після цього ставте в розігріту на 200 градусів духовку. Час приготування – 20-25 хвилин до появи золотистої скоринки. Домашній хліб готовий!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Домашній хліб рецепт - як спекти на кухні поки закриті магазини
img

Новини

16:00 Скручується та сохне листя на помідорах: як врятувати овоч
15:50 На Гаваях відступив океан і відкрив петрогліфи, яким понад 1000 років
15:49 Хотів вивезти ухилянтів до Молдови: ДБР повідомило про підозру правоохоронцю
15:26 Олена Зеленська у чорних джинсах і сорочці відвідала дитячий табір на Буковині
15:21 РФ вдарила по черзі за гуманітаркою на Харківщині: є загиблі та поранені
14:56 Долар відновлює позиції завдяки торговим угодам Трампа
14:54 Індія ліквідувала трьох бойовиків, відповідальних за напад на туристів у Кашмірі
14:49 На Хмельниччині депутат забув задекларувати літак
14:37 На Львівщині затримали адвоката: організував схему для ухилянтів і погрожував судді вбивством
14:20 МОН назвало три найпопулярніші спеціальності серед вступників 2025 року
14:20 Відновлення IT-систем «Аерофлоту» після кібератаки може зайняти до року — росЗМІ
14:13 Нацбанк хоче вилучити з обігу монету номіналом 10 копійок
13:58 У Кіровоградській області співробітник ТЦК «скасовував» розшук військовозобов’язаних
13:57 РФ стягує резерви до Покровська – головна мета наступу на Донеччині, – НГУ
img Суспільство
13:48 Уже понад 52% звернень у «Дії» обробляє штучний інтелект — Федоров
До всіх новин
Домашній хліб рецепт - як спекти на кухні поки закриті магазини
Знадобиться мінімум компонентів

Як спекти вдома хліб поки закриті магазини: простий рецепт

Понеділок, 28 лютого 2022, 12:06

Фото: unsplash.com

ava
Любов Блажко

Журналіст рубрики "лайфстайл". Працювала у «Beauty HUB», «Комментариях», «Обозревателе» та інших українських виданнях. Facebook

Якщо у вас немає можливості придбати свіжий хліб у магазині, приготуйте його вдома. theLime знайшов у мережі простий, але перевірений рецепт, на приготування якого знадобиться не так багато часу та зусиль.

Інгредієнти: вода тепла - 210 мл, дріжджі сухі - 1 ч л, борошно пшеничне - 320 г, олія соняшникова - 30 мл, цукор - 1 ч. л, сіль - 0,5 ч л.

Фото: unsplash.com

Приготування: щоб спекти домашній хліб, візьміть просіяне борошно, сіль, цукор і дріжджі. Усі компоненти ретельно перемішайте. Додайте теплу воду (температура води не більше 42 градусів) та олію. Замісіть тісто - воно має вийти м'яким і приємним на дотик. Борошно буває різної щільності, тому його може знадобитися трохи більше (ще +20 г). Миску змастіть олією та помістіть у неї готове тісто. Зверху накрийте кришкою або обмотайте харчовою плівкою та залиште на 30 хвилин.

Фото: unsplash.com

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Після закінчення цього часу тісто має збільшитись у розмірі в 3 рази. З нього починайте формувати булку чи батон. Зверху за бажанням можна зробити надрізи. Після чого готовий хліб залиште ще на 20 хвилин на вистоювання – це важливий технологічний етап підготовки тіста до випічки. У процесі формування заготовок порушується пористість структури тіста і з нього майже повністю видаляється вуглекислий газ (оксид вуглецю). Перед випіканням у тісті залишається лише 8-14% оксиду вуглецю від необхідної кількості. Під час остаточного вистоювання відбувається інтенсивне бродіння заготовок, яке супроводжується утворенням основної частини оксиду вуглецю (86-92%).

Безпосередньо перед приготуванням у духовці окропіть хліб теплою водою або молоком. Після цього ставте в розігріту на 200 градусів духовку. Час приготування – 20-25 хвилин до появи золотистої скоринки. Домашній хліб готовий!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••