Під час війни чимало господинь намагаються підтримувати бойовий дух своїх рідних та близьких усіма можливими способами. І якщо у мирний час ви експериментували з різними видами піци та способами її приготування, зробіть цього разу швидку піцу з лаваша. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: тонкий лаваш (2 великі листи), твердий сир (100 г), ковбаса (120 г), болгарський перець (0,5 шт.), цибуля (1 шт.), томатний соус (3 ст. л.).
Приготування:
Для приготування такої піци необхідно взяти тонкий вірменський лаваш і вирізати з нього два кола, що відповідають діаметру форми для випічки. Якщо використовуєте деко - лаваш можна не обрізати.
Твердий сир тремо на дрібній терці, нарізаємо ковбасу тонкими скибочками або кружечками. Ковбасу можна взяти будь-яку на ваш смак: варену, варено-копчену, сирокопчену. Замість ковбаси можна використовувати шинку або балик.
Цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо під проточною водою. Її можна замаринувати – для цього необхідно нарізати тонкими півкільцями та залити окропом. Залишаємо в такому вигляді на 5-10 хвилин, потім зливаємо воду, додаємо в нарізану цибулю 1-2 ч. л. столового оцту, щіпку цукру та солі, зверху заливаємо невеликою кількістю води. Через 30 хвилин зливаємо маринад із цибулі.
Також для начинки можна взяти болгарський перець – промиваємо його, вирізаємо насінням, нарізаємо тонкими кільцями. Замість нього можна покласти в начинку оливки або мариновані огірки.
Найкраще підійде форма для випічки з маленькими бортиками. Змащуємо її вершковим маслом або застилаємо пергаментним папером. Викладаємо перше коло лаваша і зверху посипаємо його 1/3 натертого сиру, а поверх нього – другий лаваш.
Змащуємо томатним соусом або кетчупом, потім розподіляємо начинку - нарізані скибочки ковбаси або шинки, кружечки болгарського перцю та півкільця цибулі. Зверху викладаємо натертий сир, що залишився.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо форму з піцою приблизно на 5-7 хвилин. Якщо залишити на довше, лаваш висохне і стане ламким та жорстким.
Дістаємо та подаємо гарячу піцу до столу, нарізаючи на порційні шматочки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачну домашню піцу з шинкою та грибами.
- Читайте також на theLime, як зробити тісто на піцу без дріжджів, на маргарині або кислому молоці.