Лайм

Як приготувати швидку піцу з лаваша: простий рецепт у духовці

Порадуйте своїх близьких апетитною стравою

Під час війни чимало господинь намагаються підтримувати бойовий дух своїх рідних та близьких усіма можливими способами. І якщо у мирний час ви експериментували з різними видами піци та способами її приготування, зробіть цього разу швидку піцу з лаваша. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: тонкий лаваш (2 великі листи), твердий сир (100 г), ковбаса (120 г), болгарський перець (0,5 шт.), цибуля (1 шт.), томатний соус (3 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такої піци необхідно взяти тонкий вірменський лаваш і вирізати з нього два кола, що відповідають діаметру форми для випічки. Якщо використовуєте деко - лаваш можна не обрізати.

Твердий сир тремо на дрібній терці, нарізаємо ковбасу тонкими скибочками або кружечками. Ковбасу можна взяти будь-яку на ваш смак: варену, варено-копчену, сирокопчену. Замість ковбаси можна використовувати шинку або балик.

Цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо під проточною водою. Її можна замаринувати – для цього необхідно нарізати тонкими півкільцями та залити окропом. Залишаємо в такому вигляді на 5-10 хвилин, потім зливаємо воду, додаємо в нарізану цибулю 1-2 ч. л. столового оцту, щіпку цукру та солі, зверху заливаємо невеликою кількістю води. Через 30 хвилин зливаємо маринад із цибулі.

Також для начинки можна взяти болгарський перець – промиваємо його, вирізаємо насінням, нарізаємо тонкими кільцями. Замість нього можна покласти в начинку оливки або мариновані огірки.

Найкраще підійде форма для випічки з маленькими бортиками. Змащуємо її вершковим маслом або застилаємо пергаментним папером. Викладаємо перше коло лаваша і зверху посипаємо його 1/3 натертого сиру, а поверх нього – другий лаваш.

Змащуємо томатним соусом або кетчупом, потім розподіляємо начинку - нарізані скибочки ковбаси або шинки, кружечки болгарського перцю та півкільця цибулі. Зверху викладаємо натертий сир, що залишився.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо форму з піцою приблизно на 5-7 хвилин. Якщо залишити на довше, лаваш висохне і стане ламким та жорстким.

Дістаємо та подаємо гарячу піцу до столу, нарізаючи на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Отримають все, що захочуть: ці знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками липня

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку, які будуть щасливі у липні - це Телець, Близнюки, Козеріг, Риби

Натуральні цукерки для дітей: як приготувати смачну і корисну пастилу з фруктів

Пастила з фруктів зберігає всі вітаміни і мікроелементи. Розповідаємо, як можна приготувати у домашніх умовах і що потрібно додати

Більше не будуть самотніми: ці три знаки Зодіаку у липні розпочнуть нові стосунки

Астрологи склали гороскоп на липень і назвали знаки Зодіаку, яких в липні чекає нове кохання і стосунки