Лайм

Рецепт тіста на піцу: як зробити без дріжджів, на маргарині чи кислому молоці

Прості та доступні варіанти з того, що є під рукою

В умовах війни та дефіциту продуктів піца стала популярною стравою: її готують як у духовці, так і на сковороді, а як начинку використовують будь-які доступні інгредієнти. Ділимося рецептами тіста на піцу, один з яких може вам знадобитися.

Тісто на піцу без дріжджів

Інгредієнти: 1 яйце, 2 склянки борошна, 2 ст. л. рослинної олії, 200 мл води, 1 ч. л. солі, 1 ст. л. цукру.

Приготування:

Яйце збийте вінчиком або виделкою з сіллю, цукром та рослинною олією. Додайте воду, перемішайте і в однорідну масу просійте 2 склянки борошна. Тісто має вийти пружним і не липким. Залиште його під плівкою в холодному місці на годину, після чого розкачайте у тонке коло, змастіть томатним соусом і розкладіть будь-яку начинку. У духовці за температури 180 градусів така піца приготується за 20 хвилин.

Фото: pixabay.com

Тісто на піцу на кислому молоці

Інгредієнти: 1 склянка кислого молока, 2 яйця, 2 склянки борошна, 1 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. солі, ½ ч. л. харчової соди.

Приготування:

Молоко прогрійте, перелийте в миску, вбийте яйця, додайте цукор, сіль та соду. Збийте суміш до однорідності, просійте борошно і ще раз добре перемішайте тісто. По консистенції воно нагадуватиме тісто для оладок. Змастіть деко рослинною олією, вилийте на нього тісто, розподіліть рівномірно, викладіть зверху будь-яку начинку.

Фото: pinterest.com

Тісто на піцу на маргарині

Інгредієнти: 100 г маргарину, 1,5 склянки борошна, 1 ч. л. цукру, 150 мл води, ½ ч. л. солі.

Приготування:

Маргарин порубайте ножем і змішайте із просіяним борошном. У воді розчиніть сіль і цукор, додайте в борошно з маргарином та вимішайте тісто. Готове тісто поставте в холодильник на дві години, після чого ретельно розкачайте в пласт.

Деко змастіть рослинною олією, викладіть тісто, покрийте соусом і викладіть будь-яку начинку. Така піца випікається в духовці за температури 200 градусів протягом 10 хвилин.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців

Як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів

Які моделі жіночих шортів придивитися на літо 2024 року, а також з яким взуттям та одягом їх поєднувати, щоб виглядати стильно