Якщо ви вже знайшли рецепт, за яким будете готувати паску цього року, саме час визначитися з прикрашанням традиційної випічки. Можна купити в магазині готовий декор, а можна поекспериментувати та приготувати домашню мастику із цукрової пудри та желатину. Однак тут треба знати важливий нюанс: прикраси з мастики варто готувати заздалегідь, оскільки знадобиться чимало часу до повного їх висихання.
Інгредієнти: цукрова пудра – 250 г, желатин – 1 ч л, вода – 8-9 ч л, сік лимона – кілька крапель, ароматизатор – 1 крапля (за бажанням), харчові барвники.
Приготування: желатин заливаємо холодною водою і залишаємо на 20 хвилин для набухання. Якщо желатин не швидкорозчинний – на 1 годину. Періодично желатин слід перемішувати. Цукрову пудру потрібно просіяти в окремій ємністі. Желатин ставимо на водяну баню та розтоплюємо його до розчинення (приблизно при 60-70 градусах). У просіяній цукровій пудрі робимо поглиблення та поступово вливаємо туди гарячий желатин, ароматизатор та лимонний сік. Вмішуємо желатин у пудру спочатку ложкою, потім вимішуємо руками, як тісто. Повинна вийти пластична маса, яка добре тримає форму. Рекомендується замішувати та працювати з цією мастикою у швидкому темпі.
Ділимо мастику на частини та кожну забарвлюємо харчовим барвником у бажаний колір. Готову мастику обов'язково поміщаємо в целофан або харчову плівку і зберігаємо в холодильнику. Потім її можна розігріти в мікрохвильовій печі на найменшій потужності.
Мастику розкочуємо качалкою, присипаючи цукровою пудрою, і за допомогою різних форм вирізаємо візерунки, робимо троянди і листочки, ліпимо різні фігурки і т.д. Готові вироби залишаємо на добу-дві до повного їх висихання.
- Дізнайтеся, як спекти ніжну та повітряну паску на опарі. Спробуйте зробити її до свята у цьому році.
- А також приготуйте сирну паску без випічки. theLime ділиться з вами простим рецептом.