Лайм

Як приготувати мастику для декорування паски: простий рецепт із цукрової пудри

Знадобиться мінімум компонентів

Якщо ви вже знайшли рецепт, за яким будете готувати паску цього року, саме час визначитися з прикрашанням традиційної випічки. Можна купити в магазині готовий декор, а можна поекспериментувати та приготувати домашню мастику із цукрової пудри та желатину. Однак тут треба знати важливий нюанс: прикраси з мастики варто готувати заздалегідь, оскільки знадобиться чимало часу до повного їх висихання.

Інгредієнти: цукрова пудра – 250 г, желатин – 1 ч л, вода – 8-9 ч л, сік лимона – кілька крапель, ароматизатор – 1 крапля (за бажанням), харчові барвники.

Фото: Pinterest

Приготування: желатин заливаємо холодною водою і залишаємо на 20 хвилин для набухання. Якщо желатин не швидкорозчинний – на 1 годину. Періодично желатин слід перемішувати. Цукрову пудру потрібно просіяти в окремій ємністі. Желатин ставимо на водяну баню та розтоплюємо його до розчинення (приблизно при 60-70 градусах). У просіяній цукровій пудрі робимо поглиблення та поступово вливаємо туди гарячий желатин, ароматизатор та лимонний сік. Вмішуємо желатин у пудру спочатку ложкою, потім вимішуємо руками, як тісто. Повинна вийти пластична маса, яка добре тримає форму. Рекомендується замішувати та працювати з цією мастикою у швидкому темпі.

Фото: Pinterest

Ділимо мастику на частини та кожну забарвлюємо харчовим барвником у бажаний колір. Готову мастику обов'язково поміщаємо в целофан або харчову плівку і зберігаємо в холодильнику. Потім її можна розігріти в мікрохвильовій печі на найменшій потужності.

Мастику розкочуємо качалкою, присипаючи цукровою пудрою, і за допомогою різних форм вирізаємо візерунки, робимо троянди і листочки, ліпимо різні фігурки і т.д. Готові вироби залишаємо на добу-дві до повного їх висихання.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього