Менше двох тижнів залишається до світлого свята Великодня, яке українці мріють зустріти під мирним небом. Багато господинь вже почали складати списки страв, які вони будуть готувати. І якщо ви вже робили торік повітряний італійський кекс Панеттоне, цього разу здивуйте своїх близьких сирною паскою. theLime ділиться з вами простим рецептом без випічки.
Інгредієнти: сир 9% (500 г), вершкове масло (50 г), сметана (60 г), волоські горіхи (50 г), родзинки (50 г), цукор (1 ст. л.), ванільний цукор (1 пакетик).
Також знадобиться спеціальна форма для такої паски.
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло розм'якшитися за кімнатної температури.
Родзинки промиваємо і заливаємо окропом приблизно на 10-15 хвилин. Потім зливаємо воду, а родзинки викладаємо на паперові рушники.
Волоські горіхи рубаємо дрібно ножем або пропускаємо через м'ясорубку.
Для приготування такої паски найкраще взяти сир із високим відсотком жирності. Його потрібно перетерти через сито або пропустити через м'ясорубку, бажано два рази.
Змішуємо в глибокому посуді перетертий сир, розм'якшене масло, сметану, родзинки та волоські горіхи. Додаємо цукор і ванільний цукор до смаку, потім ретельно перемішуємо – повинна вийде щільна та суха маса.
Форму для паски вистилаємо марлею, а потім викладаємо в неї підготовлену сирну масу, щільно утрамбовуючи.
Ставимо форму з паскою на блюдце, щоб у нього збиралася рідина. Зверху на сирну паску ставимо вантаж (це може бути невелика ємність із водою). Забираємо форму з паскою та вантажем у холодильник приблизно на 8-12 годин.
Через зазначений проміжок часу дістаємо паску, акуратно знімаємо вантаж, перевертаємо та знімаємо марлю. Ставимо на блюдо для подачі та прикрашаємо цукатами, цукерками, сухофруктами чи горіхами на свій розсуд.
Подаємо до столу апетитну сирну паску до святкового столу і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як спекти повітряний апельсиновий крафін.
- Читайте також на theLime, як зробити ніжну та повітряну паску на опарі.