Лайм

Як зробити сирну паску без випічки: простий рецепт на Великдень-2022

Зробити її зовсім нескладно

Менше двох тижнів залишається до світлого свята Великодня, яке українці мріють зустріти під мирним небом. Багато господинь вже почали складати списки страв, які вони будуть готувати. І якщо ви вже робили торік повітряний італійський кекс Панеттоне, цього разу здивуйте своїх близьких сирною паскою. theLime ділиться з вами простим рецептом без випічки.

Інгредієнти: сир 9% (500 г), вершкове масло (50 г), сметана (60 г), волоські горіхи (50 г), родзинки (50 г), цукор (1 ст. л.), ванільний цукор (1 пакетик).

Також знадобиться спеціальна форма для такої паски.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло розм'якшитися за кімнатної температури.

Родзинки промиваємо і заливаємо окропом приблизно на 10-15 хвилин. Потім зливаємо воду, а родзинки викладаємо на паперові рушники.

Волоські горіхи рубаємо дрібно ножем або пропускаємо через м'ясорубку.

Для приготування такої паски найкраще взяти сир із високим відсотком жирності. Його потрібно перетерти через сито або пропустити через м'ясорубку, бажано два рази.

Змішуємо в глибокому посуді перетертий сир, розм'якшене масло, сметану, родзинки та волоські горіхи. Додаємо цукор і ванільний цукор до смаку, потім ретельно перемішуємо – повинна вийде щільна та суха маса.

Форму для паски вистилаємо марлею, а потім викладаємо в неї підготовлену сирну масу, щільно утрамбовуючи.

Ставимо форму з паскою на блюдце, щоб у нього збиралася рідина. Зверху на сирну паску ставимо вантаж (це може бути невелика ємність із водою). Забираємо форму з паскою та вантажем у холодильник приблизно на 8-12 годин.

Через зазначений проміжок часу дістаємо паску, акуратно знімаємо вантаж, перевертаємо та знімаємо марлю. Ставимо на блюдо для подачі та прикрашаємо цукатами, цукерками, сухофруктами чи горіхами на свій розсуд.

Подаємо до столу апетитну сирну паску до святкового столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину