Лайм

Як вивести плями від зеленки: перевірені способи, щоб не залишилося слідів

Візьміть ці поради собі на замітку

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з різними забрудненнями у побуті, з якими допомагають упоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як вивести з одягу жир, каву та кров, радимо також взяти на замітку кілька порад, як вивести плями від зеленки. theLime ділиться перевіреними способами.

Фото: pinterest.com

Які засоби допоможуть вивести плями зеленки зі шкіри?

    1. Перекис водню

    2. Спирт

    3. Міцний алкоголь

    4. Хлоргексидин

    5. Засіб для зняття макіяжу

Щоб позбутися нав'язливих зелених плям, необхідно змочити ватний тампон в одній із перерахованих вище рідин і із зусиллям потерти. Повторити процедуру 4-5 разів на день. Акуратно слід бути тим людям, у кого чутлива шкіра, оскільки вони можуть спричинити подразнення.

Як позбутися плям зеленки на одязі?

Відмити зеленку з речей набагато складніше, ніж зі шкіри. По-перше, не всі тканини можна прати з агресивними миючими засобами. По-друге, діяти потрібно якнайшвидше: чим старіша пляма, тим складніше її вивести. Дорогі та якісні речі краще відразу віддати в хімчистку, а інші можна спробувати вивести самостійно.

    1. Якщо зелені плями залишилися на вовняних речах, необхідно зробити мильний розчин. Для цього в 0,5 л води розводимо 3-5 ст. л. рідкого чи натертого мила. Обробляємо ним пляму та залишаємо одяг у замоченому вигляді на півгодини. Потім перемо.

    2. Для видалення зеленки з делікатних тканин беремо звичайний крем для рук – бажано з жирною текстурою. Наносимо його на пляму щільним шаром, залишаємо на 2-4 години, а потім перемо з миючим засобом.

    3. Зі світлих речей зеленку допоможе очистити бюджетний відбілювач "Білизна". Її необхідно нанести на пляму, замочити річ, потім прополоскати і випрати вручну або в машинці.

    4. Якщо зелені плями залишилися на кольорових речах, пробуємо видалити їх засобом для виведення плям. Різні види такого засобу продаються у магазинах побутової хімії.

Як відмити зелені плями з лінолеуму, ламінату чи паркету?

Необхідно відразу ж після того, як пролилася зеленка, промокнути серветкою надлишки, взяти ватні диски та змочити їх спиртом, міцним алкоголем, бензином або рідиною для миття скла. Залишки змиваємо мильним розчином.

Як позбутися плям зеленки на меблях?

Щоб відмити зеленку з тканинного дивана, рясно змочуємо тканинну серветку перекисом водню, накладаємо її на пляму і залишаємо на 5-15 хвилин. Потім тремо пляму м'якою щіткою і промокаємо паперовими серветками.

Для видалення плям зеленки з лакованої дерев'яної поверхні знадобиться звичайна харчова сода та оцет. Повністю засипаємо пляму содою, зверху наливаємо трохи оцту, чекаємо, поки почнеться характерна реакція із шипінням. Потім сухою ганчіркою прибираємо залишки оцту, соди та зеленки з поверхні.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати