Лайм

Які тренди 80-х повернулися в моду: топ-5 актуальних речей

Циклічна мода винесла на поверхню кілька яскравих трендів із минулого

У трендах 2022 року можна знайти безліч посилань та відвертих запозичень із моди минулих десятиліть. Раніше ми розповідали, які речі з 1970-х знову стали актуальними, а тепер ділимося спостереженнями про найпопулярніші модні тенденції 80-х.

Куртки-бомбери

Шкіряні куртки-бомбери у 80-х носили всі зірки музики та кіно: Бон Джові, Мадонна, Шер, Том Круз (у фільмі "Топ Ган"), Майкл Джексон. Найпопулярніші моделі мали великі м'які плечі та носилися із закоченими рукавами, і в 2022 році такий стиль знову актуальний.

Фото: https://www.instagram.com/anoukyve/

Фото: instagram.com/german.apparel/

Фото: Getty Images

Футболки зі слоганами

Футболки зі слоганами - ще популярний атрибут моди 80-х. Англійська дизайнерка Кетрін Хемнетт у 1984 році під час зустрічі з прем'єр-міністером Маргарет Тетчер носила футболку з написом проти ядерної зброї. Тенденцію швидко перейняли бренди масової моди, але у 2022 році під час повномасштабної війни в Україні вона як ніколи актуальна.

Фото: https://www.instagram.com/coosh.wear/

Фото: instagram.com/german.apparel/

Міні-спідниці

Міні-спідниці вперше з'явилися в моді 1960-х років, але пік їхньої популярності припав на 80-ті, коли їх носили з гетрами та/або легінсами. Популярними матеріалами були джинсова тканина, спандекс, шкіра чи мережива. У 2022 році екстремальне міні знову у тренді, і модниці можуть сміливо надихатися аутфітами Мадонни та Кайлі Міноуг.

Фото: Getty Images

Фото: instagram.com/gabrielegz/

Сукні у горошок

Натхненні модою 1940-50-х років, сукні, спідниці та топи у горошок регулярно повертаються на пік популярності. У 1985 році французький дім моди Emanuel Ungaro повернув цей стиль у літній колекції прет-а-порте, і тенденцію швидко підхопили члени королівської родини та поп-зірки. У 2022 році мода на горошок знову повернулася - на радість любителькам романтичних та жіночних образів.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Тваринні принти

У 80-х роках знаменитості використовували тваринні принти у всіх мислимих вбраннях та стилях, починаючи від сонцезахисних окулярів та сумок та закінчуючи вечірніми сукнями. У 2022 році речі з принтами леопарда, зебри, тигра, жирафа та пітона знову опинилися на піку популярності.

Фото: https://www.instagram.com/streetstyleshooters/

Фото: https://www.instagram.com/streetstyleshooters/

Фото: instagram.com/streetstyleshooters/

‚ історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше .

Новини партнерів

Читайте також

Готуємо поживний салат з молодої капусти зі смачною заправкою: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати корисний салат із молодої капусти, огірки, зелені та авокадо, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину